Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Θέλω χάδια

1 μπλα μπλα
Αρκετά ώριμη στα βρέφη είναι και η αφή, η σπουδαιότερη ίσως αίσθηση που αναπτύσσει, αφού του εξασφαλίζει έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει μια πρώτη γνωριμία με το πλήθος αντικειμένων που το περιβάλλουν.

Το δέρμα άλλωστε είναι το σημαντικότερο αισθητήριο όργανο που διαθέτει ο άνθρωπος από τη βρεφική μέχρι και την ενήλικη περίοδο της ζωής του. Το μικρούλι σας λοιπόν, διαθέτοντας υπερευαίσθητη επιδερμίδα σε ολόκληρο το σωματάκι του, μπορεί να γίνει δέκτης πολλών ερεθισμάτων. Από το 2ο μήνα μπορεί να αισθανθεί φαγούρα, το δροσερό σεντονάκι με το οποίο το σκεπάζετε, τα χνουδωτά παιχνίδια, τα μαλλιά σας όταν τα αγγίζει κ.λπ. Όσον αφορά το δικό σας τρυφερό χάδι, όχι μόνο το νιώθει αλλά το ευχαριστιέται όσο δεν φαντάζεστε, αφού σε αυτό έχετε φυλακίσει όλη σας την αγάπη... και το ξέρει!

Συμβουλή: Προσφέρετε καθημερινά στον πρωταγωνιστή της ζωής σας χαλαρωτικό μασάζ! Όχι φυσικά για να ξεπιαστεί, αλλά γιατί έτσι θα έχει τη ευκαιρία να απολαύσει το απαλό σας άγγιγμα και να δεθεί περισσότερο μαζί σας. Επίσης, έχετε κατά νουν πως η καθυστέρηση στην εκμάθηση της γλώσσας και των συμβόλων, η μειωμένη ικανότητα για συμβολικό παιχνίδι, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, έχουν συνδεθεί με την ελλιπή σωματική επαφή στη βρεφική ηλικία.



ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΓΕΜΕΛΙΑΡΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΜΠΡΑ
paidi

Όλα στο νεσεσέρ

0 μπλα μπλα
Προϊόντα μελετημένα για την προσωπική του υγιεινή και καλλυντικά ειδικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα του, ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες του μωρού σας.
Από πολύ μικρό το παιδί σας έχει ανάγκη από τα «δικά» του προϊόντα για να είναι όλες τις ώρες της ημέρας καθαρό και περιποιημένο. Έχοντας πάντα στο μυαλό σας πως τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε εσείς είναι ακατάλληλα για την τρυφερή του επιδερμίδα, σας αποκαλύπτουμε όσα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα βρεφικό νεσεσέρ που… σέβεται τον εαυτό του!
Σαμπουάν για λαμπερά μαλλιά.
Επιλέξτε ένα προϊόν που δεν τσούζει τα μάτια και καθαρίζει με φυσικό τρόπο τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής του. Για τα μεγαλύτερα παιδιά και ειδικά για τα κορίτσια που έχουν μακριά μαλλιά και συχνά μπερδεύονται, θα χρειαστείτε και μια μαλακτική κρέμα την οποία θα εφαρμόζετε μετά το σαμπουάν.
Αφρόλουτρο για απαλό κορμί. Περιποιηθείτε την τρυφερή επιδερμίδα του μωρού σας με ένα αφρόλουτρο χωρίς άρωμα και ένα απαλό, φυσικό σφουγγάρι. Αν σας βολεύουν τα προϊόντα «2 σε 1», μπορείτε να καταλήξετε σε ένα σαμπουάν- αφρόλουτρο καθημερινής φροντίδας.
Γαλάκτωμα για ενυδάτωση.
Και μετά το μπάνιο σειρά έχει το γαλάκτωμα, το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες χωρίς όμως να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Το απλώνετε σε όλο του το σώμα και το αφήνετε να απορροφηθεί πριν ντύσετε το μωρό σας.
Κρέμα για την περιοχή της πάνας. Προλάβετε τους ερεθισμούς ή τα συγκάματα με μια κρέμα που σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα του. Απλώνετέ τη καθημερινά μετά την αλλαγή της πάνας.
Ταλκ για προστασία από την υγρασία. Συμπληρωματικά με την κρέμα καλό είναι να προμηθευτείτε και ένα ταλκ –καλύτερα σε υγρή μορφή- που απορροφά την υγρασία και διατηρεί την περιοχή απαλή και στεγνή.

Ορός για «ανοιχτή» μύτη. Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού ή θαλασσινού νερού καθώς επίσης και η ειδική συσκευή για την αποσυμφόρηση της μύτης του, είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι του μωρού σας για να αναπνέει ελεύθερα.
Λάδι για μασάζ. Χαρίστε στον άγγελό σας στιγμές χαλάρωσης κάνοντας ήπιες κινήσεις στο γυμνό σώμα του με τη βοήθεια ενός απαλού λαδιού περιποίησης.
Μαντιλάκια καθαρισμού. Ιδανικά για τον καθαρισμό της περιοχής της πάνας, δεν πρέπει να απουσιάζουν από το νεσεσέρ του μωρού σας. Επιλέξτε αυτά που παράλληλα με τον καθαρισμό ενυδατώνουν την ευαίσθητη περιοχή.
Ψαλιδάκι για το μανικιούρ. Ένα ψαλιδάκι ειδικό για μωρά, με καμπυλωτές λεπίδες και στρογγυλές άκρες, είναι αυτό που χρειάζεστε για να περιποιείστε τα άνω και κάτω άκρα του.
Οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα για αστραφτερά δόντια (για μεγαλύτερα παιδιά). Αναζητήστε την οδοντόκρεμα με την πιο ωραία γεύση και «σερβίρετέ» τη σε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με τον αγαπημένο ήρωα του μικρού σας… θα ενθουσιαστεί! Θυμηθείτε: κάνοντας το πλύσιμο των δοντιών μια ευχάριστη δραστηριότητα, δεν θα βαριέται και δεν θα ξεχνά ποτέ το βούρτσισμα. Έτσι, το βοηθάτε να υιοθετήσει από νωρίς την υγιεινή συνήθεια.
paidi

Σχολικός Εκφοβισμός

0 μπλα μπλα
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαχόμενο πάντα στο πλευρό των παιδιών ανέλαβε τη σχεδίαση και υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό.
Η πρώτη συνάντηση για την «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.
Για την υλοποίηση του προγράμματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι σε άμεση συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία. Αφορμή της εν λόγω καμπάνιας αποτελεί η ύπαρξη βίας μεταξύ παιδιών – νέων μιας και είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί όλους όσοι ασχολούνται με το χώρο της πρόνοιας και της παιδικής προστασίας.
Αν και δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο, ο σχολικός εκφοβισμός, ή “bullying” κατά την διεθνή ορολογία, παίρνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις καθώς πέρα από το σχολικό περιβάλλον μπορεί να παρατηρηθεί σε κάθε χώρο παιδικών ή εφηβικών συναναστροφών.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», κόντρα στους καιρούς δε διστάζει να αναδείξει το φαινόμενο, αναλαμβάνοντας το συντονισμό της εν λόγω έρευνας, η οποία αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας. Με βασικό όπλο τις απόψεις 18.000 μαθητών που θα μετάσχουν στην έρευνα σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει τις βάσεις και μιλά ανοιχτά τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες.
Με την Ευρωπαϊκή αυτή καμπάνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας  καθώς και στη δημιουργία κώδικα αναγνώρισης,  πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
Η επίσημη έναρξη της έρευνας ορίζεται για τον Ιανουάριο του 2012 και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και με τις αντίστοιχες αρχές των προαναφερθέντων χωρών, με απώτερο στόχο τον Ιούνιο του ίδιου έτους την παρουσίαση της τελικής έκθεσης και την υλοποίηση των επόμενων βημάτων, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:
·δημιουργία οπτικοαουστικού υλικού με ουσιαστική αποτύπωση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού - bullying ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο και,
·πραγματοποίηση ταυτόχρονης καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και στις 6 συνεργαζόμενες χώρες  με κορύφωση μια Ευρωπαϊκή Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό
Με την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φανερώνει στους δύσκολους αυτούς καιρούς και μια δεύτερη Ελλάδα αξιόπιστη, αποτελεσματική, που απολαμβάνει την πλήρη εκτίμηση των ανώτατων Ευρωπαϊκών οργάνων και που δίνει κάθε διαθέσιμη ικμάδα για την προστασία των παιδιών.

www.babyspace.gr

Οι σκιτσογράφοι του μέλλοντος

0 μπλα μπλα
Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Την αστεία πλευρά της ζωής μέσα από τη γλώσσα του σκίτσου παρουσιάζουν  το Τμήμα Ανηλίκων Σκίτσου της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στην έκθεση με τίτλο «Οι σκιτσογράφοι του μέλλοντος», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 29 Σεπτεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών παρουσιάζουν στο κοινό τις δημιουργίες τους, σκίτσα, κόμικς, γελοιογραφίες, παιδικό animation, και υποδεικνύουν ότι το χιούμορ αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και πνευματικής ανάπτυξης και ότι οι καιροί μπορεί να αλλάζουν αλλά η αστεία πλευρά της ζωής παραμένει...
Τοποθεσία Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Ιακωβίδης», Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρο Πανεπιστήμιο   
                                    
Ημερομηνία Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα: 18.30. Διάρκεια: 20 - 29 Σεπτεμβρίου 2011

www.babyspace.gr

Ένας χρόνος Παιχνιδαγωγείο!

0 μπλα μπλα
Το Παιχνιδαγωγείο κλείνει ένα χρόνο και το γιορτάζει με το ΑΝΟΙΧΤΟ STREET EVENT!
Το Σάββατο 24/09, από τις 11.00 έως τις 14.00, βγαίνουμε στους δρόμους της γειτονιάς για να παίξουμε, να αναπτύξουμε τη φαντασία, την κοινωνικότητα, τη λογική και τις σχέσεις μας και να γιορτάσουμε μαζί σας «1 χρόνο παιχνίδι».
Μαζί, θα αυτοσχεδιάσουμε με συνδυασμούς εικαστικών και φυσικών πειραμάτων, θα ταξιδέψουμε στα αγγλικά, θα παίξουμε με τη μαγειρική, θα εξερευνήσουμε τις χορευτικές και θεατρικές μας ικανότητες και θα ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό δραστηριοτήτων.
Σας περιμένουμε όλους!
Ελεύθερη συμμετοχή

Παιχνιδαγωγείο: 25ης Μαρτίου 61, 15451, Ν. Ψυχικό, τηλ: 2106724288

www.babyspace.gr

Πιπίλα Ορθοδοντική NATURAL TOUCH

0 μπλα μπλα

Περιλαμβάνει πρακτική, προστατευτική θήκη
 
Η Ορθοδοντική Πιπίλα Nϋby™ είναι η φυσική επιλογή κάθε γονιού για το μωρό του. Είναι διακριτικές, διαθέτουν στυλ, και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, υψηλής ποιότητας. Το Ορθοδοντικό επιστόμιο, μεσαίου μεγέθους, είναι ειδικά σχεδιασμένο για ταιριάζει στο φυσικό σχήμα του στόματος του μωρού σας. Οι μοναδικές πατενταρισμένες προεξοχές στο χείλος του επιστομίου, κάνουν μασάζ ανακουφίζοντας τα ευαίσθητα ούλα του μωρού. Επιπλέον, κάθε πιπίλα περιλαμβάνει μια πρακτική προστατευτική θήκη, για υγιεινή προστασία στις μετακινήσεις σας!
** Διατίθεται σε 4 μεγέθη:**
0-3 μηνών, 0-6 μηνών, 6-12+ μηνών & 12+ μηνών
 Τα χρώματα φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!Και ο σχεδιασμός τέλειος.Ο μπεμπάκος μας την έχει κατα ευχαριστηθεί.Στην αρχή είχαμε μια δυσκολία γιατί μας έφευγε συνέχεια.Τώρα όλα μια χαρά.Σε σχέση με άλλες πιπίλες το κάλυμα καλύπτει όλη την πιπίλα και όχι μόνο την θυλή...........

Mπολ Βεντούζα με καπάκι Wacky Ware™ NUBY

0 μπλα μπλα
Με βάση βεντούζα για να μένει το μπολ σταθερά στη θέση του
 
Η Nûby™ βάζει την ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ στην διαδικασία των γευμάτων. Το Μπολ Βεντούζα Wacky Ware™ είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο σπίτι και στα ταξίδια σας. Το μπολ έχει κατάλληλο μέγεθος για κάθε είδους παιδικές τροφές, ενώ η βάση βεντούζα κρατά το μπολ σταθερά στη θέση του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Επίσης, διαθέτει καπάκι που σφραγίζει ερμητικά για να διατηρεί το φαγητό φρέσκο. Το Μπολ Βεντούζα Wacky Ware™ διατίθεται σε ποικιλία φωτεινών χρωμάτων, για να επιλέξετε τον συνδυασμό που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας στυλ. Επειδή είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό, άθραυστο πλαστικό, είναι ιδανικό για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων/πλυντήριο πιάτων και αντέχει στην καθημερινή χρήση.
 
 Είναι αρκετά διασκεδαστικά και πολύ εύκολα σε χρήση.Δεν έχεις τον φόβο το παιδάκι σου να ριξει το φαγάκι του ή τα σνακ του.Εγώ πάντος το έχω διευκολυνθεί αρκετά.Παρόλό που η κόρη μου είναι σχεδόν στα 3 αλλά και παλι όπως και να το κάνουμε τα μικρά παιδάκια είναι αρκετά απρόσεχτα.Έβαλα  τέλος στο σκούπισμα και στο σφουγγάρισμα............Τέλος είναι αρκετά ασφαλές ως προς την μεταφορά της τροφής του παιδιού.Το καπάκι του σφραγίζει τόσο καλά με αποτέσμα να μην χύνεται σταγόνα κατα την μεταφορά.
 
Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates