Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

6 εύκολοι τρόποι νανουρίσματος


Ο ύπνος του μωρού είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα στη σχέση μας μαζί του. Οι διαθέσιμες μέθοδοι που θα αποκοιμίσουν -επιτέλους- το μωράκι μας ποικίλουν. Νανούρισμα, αγκαλιά και περπάτημα, πιπίλα, βόλτες με το καρότσι. Επιλέγουμε τη λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις επιθυμίες του μωρού και τις δικές μας αντοχές.
1. Νανούρισμα για μωρά, το παραδοσιακόν.Λικνίζουμε το μωρό με απαλές κινήσεις τραγουδώντας του νανουρίσματα ή τραγούδια που μας αρέσουν αρκεί να έχουν απαλή μελωδία με απλούς και αισιόδοξους στίχους.

2. Περπατάμε αγκαλιά.
 Μερικές φορές αυτό που θέλει το μωρό είναι απλά να ξεχαστεί. Περπατώντας μέσα στο σπίτι παρατηρεί το περιβάλλον, κουράζεται και κοιμάται. Βοηθάει και αν κρατώντας το στην αγκαλιά συζητάμε χαμηλόφωνα με τον σύντροφό μας χωρίς να του δίνουμε σημασία.

3. Πιπίλα. Δεν είναι η καλύτερη συνήθεια γιατί «κολλάει» στα μωρά και μετά δεν την εγκαταλείπουν εύκολα, αλλά είναι γεγονός πως είναι αρκετά αποτελεσματικός τρόπος ως νανούρισμα για τα μωρά. Γι αυτό και στα αγγλικά τη λένε pacifier που σημαίνει «ειρηνοποιός». Φέρνει την ειρήνη στο σπίτι μας  και βοηθά στο νανούρισμα του μωρού.

4. Φως και κίνηση.
 Το ενυδρείο ή κάποια λάμπα με χρώμα και φως (όπως η λάμπα λάβας) μπορεί να νανουρίσει το μωρό καθώς την κοιτάζει.

5. Μονότονη φασαρία
. Ακούγεται απίστευτο ειδικά αν εμείς δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όταν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος στο σπίτι και όμως μερικά μωρά νανουρίζονται από τους μονότονους θορύβους των ηλεκτρικών συσκευών όπως το πλυντήριο, το σεσουάρ, η ηλεκτρική σκούπα ή ο ήχος του νερού που τρέχει όπως πχ από το ντους ή τη βρύση.

6. Μια βόλτα με το καρότσι (το καλοκαίρι) ή με το αυτοκίνητο.
 Τα περισσότερα μωρά δεν αντέχουν να μείνουν ξύπνια περισσότερο από 20 λεπτά όταν τα μεταφέρουμε. Επιλέγουμε μια διαδρομή δεκάλεπτης διάρκειας (συν την επιστροφή) και την ακολουθούμε με συνοδηγό...το μωρό!
πηγή:www.babyspace.gr

1 μπλα μπλα on "6 εύκολοι τρόποι νανουρίσματος"

Ρεβεκκα on 1 Μαΐου 2011 στις 2:44 π.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates