Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Βάπτιση διδύμων


Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Βάπτιση διδύμων
Πλησιάζει ο καιρός που τα διδυμάκια σας θα βαπτιστούν και κάθε σκέψη του να οργανώσετε τη βάπτισή τους, σας απασχολεί... διπλά. Μην αγχώνεστε! Απλώς οργανωθείτε σωστά και χαρείτε το!
Μία βάπτιση για δυο παιδιά! Είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία να γιορτάσετε εις διπλούν τη χαρά σας! Το μυστήριο της βάπτισης ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία, όπως θα γινόταν αν βαπτιζόταν ένα μωράκι, απλά όλα γίνονται επί δυο. Εσείς δεν έχετε παρά να οργανώσετε έγκαιρα όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, ώστε να είναι όλα τέλεια εκείνη την ημέρα και να μην ξεχάσετε τίποτα.
ΔικαιολογητικάΦροντίστε να διεκπεραιώσετε έγκαιρα και σωστά όσα δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο και αφορούν και τα τα δυο σας παιδάκια, ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Στο θέμα μας “Τα δικαιολογητικά της βάπτισης” θα βρείτε αναλυτικά όσα χρειάζεται να γίνουν, όταν πρόκειται να βαπτιστεί ένα μωράκι.
Οι νονοίΕδώ τα πράγματα αποδεικνύονται τελικά αρκετά εύκολα για το ζευγάρι. Αν υπήρχε διαφωνία στο ποιος θα βαφτίσει το παιδί, στα δίδυμα δεν τίθεται τέτοιο θέμα, μιας και εδώ προσφέρονται... δυο θέσεις. Αυτό που πρέπει να κάνετε, όμως, είναι να ενημερώσετε έγκαιρα τους μέλλοντες νονούς για την απόφασή σας και να βεβαιωθείτε ότι και οι δυο πλευρές είναι διαθέσιμες για την ημερομηνία που σκέφτεστε να γίνει η βάπτιση. 
Αν οι μέλλοντες νονοί δε γνωρίζονται μεταξύ τους καλό θα ήταν να τους συστήσετε αρκετό καιρό πριν από τη βάπτιση, ώστε να μη συναντηθούν πρώτη φορά στην εκκλησία την ημέρα εκείνη. Εξάλλου, όταν οι νονοί των διδύμων γνωρίζονται, μπορούν να οργανώσουν από κοινού κάποιες από τις υποχρεώσεις τους για τη βάπτιση. Μπορούν να επιλέξουν μαζί τα βαπτιστικά, ώστε να συνδυάζονται τέλεια μεταξύ των δυο παιδιών και γιατί όχι να πετύχουν καλύτερη τιμή, αλλά και να μοιραστούν τα έξοδα του ναού. Βέβαια, αν η οικονομική τους δυνατότητα είναι διαφορετική, τότε ίσως είναι καλύτερο να κινηθούν ξεχωριστά.
ΠροσκλητήριαΜε τη βάπτιση των διδύμων σας, αν είναι διαφορετικού φύλου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεφύγετε από την κλασική μονοχρωμία του γαλάζιου και του ροζ και να επιλέξετε συνδυασμό χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο. Αν πάλι θέλετε να εμμείνετε στα καθιερωμένα, συνδυάστε το ροζ και το γαλάζιο στο ίδιο προσκλητήριο. 
Χαρούμενα και έξυπνα σχέδια με 2 παιδάκια, τυπωμένα πουά, καρό και ριγέ μπορούν να στολίζουν το προσκλητήριο, που θα φιλοξενεί ένα όμορφο κειμενάκι και για τα δυο παιδάκια. Την πρόσκληση στο κείμενο απευθύνουν οι γονείς, όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να σκεφτείτε ένα μικρό, διασκεδαστικό κειμενάκι που θα απευθύνουν τα μωράκια. Στα τυπογραφεία σίγουρα θα σας προτείνουν έξυπνες ιδέες για το κειμενάκι του προσκλητηρίου.
Μπομπονιέρες
Οι επιλογές σας εδώ μπορούν να ακολουθούν τη διακόσμηση του προσκλητηρίου ή να τις επιλέξετε βάσει των καλεσμένων σας -μικροί & μεγάλοι- και όχι βάσει του φύλου των παιδιών. Έτσι, στους μικρούς σας φίλους προσφέρετε μικρά ξύλινα παιχνιδάκια και σχολικά είδη, ενώ στους μεγάλους χαρίστε μπομπονιέρες με διακοσμητικά ή διάφορα άλλα αξεσουάρ.
Το μυστήριο
Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης, η διαδικασία θα γίνει όπως αν βαπτιζόταν μόνο ένα παιδάκι. Πριν το βάπτισμα, μαζί οι δυο ανάδοχοι αποκηρύσσουν το σατανά στραμμένοι προς τη δύση, ενώ απαγγέλλουν πάλι μαζί το σύμβολο της Πίστεως στραμμένοι προς την ανατολή.  
Ο παπάς βουτά τα μωράκια στο ίδιο αγιασμένο νερό, απλώς προηγείται συνήθως εκείνο που γεννήθηκε πρώτο. Επειδή, λοιπόν, τα παιδάκια σας θα μπουν στην κολυμπήθρα πρώτα το ένα και μετά το άλλο, φροντίστε να μη χάσετε τη στιγμή που θα βουτά μέσα το ένα μωράκι, επειδή θα είστε στο πλάι ετοιμάζοντας το άλλο σας παιδάκι.
www.yeskid.gr

1 μπλα μπλα on "Βάπτιση διδύμων"

elenimarkaki on 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:47 μ.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates