Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Σεξ και σύλληψη: 5+1 ερωτήσεις


Σεξ και σύλληψη: 5+1 ερωτήσειςΠώς βρίσκουμε τις γόνιμες μέρες για σύλληψη; Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες σύλληψης; Ο γυναικείος οργασμός σχετίζεται με την ικανότητα σύλληψης; Η συχνότητα των επαφών αυξάνει τις πιθανότητες για απόκτηση απογόυνου; Πού σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει ο μύθος γύρω από την αναπαραγωγική ικανότητα και την επίτευξη εγκυμοσύνης;
1. Πώς βρίσκω τις γόνιμες μέρες για σύλληψη; 
Ο τακτικός έμμηνος κύκλος είναι σημάδι γονιμότητας. Τακτικός θεωρείται ο κύκλος από 26-32 ημέρες. Το σεξ κατά τη διάρκεια της μιας ή των δυο ημερών της ωορρηξίας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάθε ζευγάρι αν θέλει να αυξησει τις πιθανότητες σύλληψης. Ένα ωάριο είναι γόνιμο μόνο μια μέρα μετά την απελευθέρωσή του οπότε είναι κρίσιμο να υπάρχει υγιές σπέρμα στη σάλπιγγα λίγο πριν ή λίγο μετά από την ωορρηξία. 
Στο φαρμακείο υπάρχουν κάποια τεστ ωορρηξίας πολύ απλά στη χρήση τους και παρόμοια με τατεστ εγκυμοσύνης τα οποία μπορούν να σας ειδοποιήσουν για τις γόνιμες ημέρες του μήνα. Τα τεστ αυτά παρακολουθούν πότε αυξάνεται η ορμόνη LH που ανιχνεύεται στα ούρα και δίνουν 24 έως 36 ώρες έγκαιρης προειδοποίησης πριν από την ωορρηξία.
2. Υπάρχουν στάσεις που βελτιώνουν τη γονιμότητα ή που αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης;
Για τη σύλληψη εμβρύου κυκλοφορούν και επαναλαμβάνονται διάφοροι μύθοι: αν κρατήσεις τα πόδια σου υψωμένα στον αέρα για λίγα λεπτά μετά από την επαφή αυξάνεις τις πιθανότητες να συλλάβεις. Αν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω κατά τη διάρκεια της επαφής οι πιθανότητες αυξάνονται και διάφορα άλλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες καμία από αυτές τις θεωρίες δεν επαληθεύεται.
3. Η συχνότητα των επαφών σχετίζεται με την σύλληψη; 
Πράγματι, η συχνότητα των επαφών είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Γι τη σύλληψη χρειάζεται να έχετε τουλάχιστον 3 επαφές την εβδομάδα και σίγουρα την εβδομάδα που υποψιάζεστε πως συμβαίνει η ωορρηξία. Δεν στέκει ο μύθος πως το πολύ σεξ μειώνει τη γονιμότητα.

4. Ο γυναικείος οργασμός σχετίζεται με την ικανότητα σύλληψης;
 
Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ γυναικείου οργασμού και σύλληψης. Υπάρχουν γυναίκες που αποδίδουν την εγκυμοσύνη τους σε έναν ουράνιο οργασμό που τους έμεινε αξέχαστος. Ωστόσο μία στις τρεις γυναίκες αναφέρει πως σπάνια φτάνει σε οργασμό και από εκείνες που έχουν οργασμούς λιγότερες από τις μισές φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Υπάρχει όμως πρόβλημα αν ο σύντροφος έχει διαταραχή στην εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία.
5. Έχω ακούσει ότι αν δεν κάνουμε σεξ με τον σύντροφό μου, παρά μόνο στις γόνιμες μέρες, το σπέρμα του είναι πιο δυνατό και πλούσιο, άρα οι πιθανότητες να συλλάβω αυξάνονται, ισχύει;
Η παραπάνω θεωρία ταλαιπώρησε αρκετά τις προηγούμενες γενιές, όμως νεώτερες έρευνες έδειξαν πώς όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά η τακτική αυτή της αποχής φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η παραμονή των σπεραματοζωαρίων μέσα στο ανδρικό σώμα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η ποιότητα όσο και η κινητικότητά τους, άρα η αποχή επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα του ζευγαριού.
5+1. Θέλουμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί. Όσο καθυστερεί, τόσο ανησυχούμε. Ειδικά ο σύντροφός μου είναι πολύ αγχωμένος. Μπορεί αυτό να επηρεάζει αρνητικά την προσπάθειά μας;
Το άχγος επηρεάζει τις λειτουργίες του οργανισμού, απορρυθμίζει και αποδιοργανώνει. Πιο συγκεκριμένα προκαλεί διαταραχή στις ορμόνες που σχετίζονται με τις αναπαραγωγικές ορμόνες και τελικά στην όλη διαδικασία της σύλληψης . Εξάλλου, το έντονο στρες μπορεί να επηρεάσει και την σεξουαλική πράξη, προκαλώντας στυτικές δυσλειτουργίες, προβλήματα εκσπερμάτισης κ.α. στον άνδρα.

0 μπλα μπλα on "Σεξ και σύλληψη: 5+1 ερωτήσεις"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates