Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Οι Πρώτες Συνταγές του μωρου...ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ
ΣΟΥΠΕΣ
ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ - Από τον 6ο μήνα
Βάζετε 3-4 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτετε 2-3 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα, 1-2 μικρά κολοκυθάκια και 2-3 άλλα είδη από χορταρικά εποχής, όλα καλά πλυμένα και καθαρισμένα. Αφού βράσουν για μίση ώρα περίπου, αδειάστε το μείγμα σε μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Ρυζάλευρο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η χορτόσουπα είναι έτοιμη!
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ - Από τον 6ο μήνα
Βάζετε 100 γραμμάρια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος χωρίς λίπος) πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια σε μια κατσαρόλα μαζί με 3-4 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για μίση περίπου ώρα και προσθέστε 1-2 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και 2-3 άλλα είδη χορταρικά εποχής καλά πλυμένα και καθαρισμένα. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μίση ώρα και τοποθετείστε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Ρυζάλευρο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η κοτόσουπα είναι έτοιμη!
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ - Από τον 6ο μήνα
Βάζετε 100 γραμμάρια ψαχνό μοσχαριού χωρίς λίπος πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια σε μια κατσαρόλα μαζί με 3-4 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για μίση περίπου ώρα και προσθέστε 1-2 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και 2-3 άλλα είδη χορταρικά εποχής καλά πλυμένα και καθαρισμένα. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μίση ώρα και τοποθετείστε το μείγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Ρυζάλευρο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η κοτόσουπα είναι έτοιμη!
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ - Από τον 7ο μήνα
Βάζετε 1 φρέσκο και άπαχο ψάρι μετρίου μεγέθους σε μια κατσαρόλα μαζί με 3-4 ποτήρια νερό. Αφήστε το να βράσει για μισή περίπου ώρα. Αφαιρέστε τα κόκαλα του ψαριού και σουρώστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Μετά προσθέστε 1-2 μικρές πατάτες, 1-2 μικρά καρότα και 2-3 άλλα είδη από χορταρικά εποχής όλα καλά πλυμένα και καθαρισμένα. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μισή ώρα και κατόπιν τοποθετήστε το μείγμα σε μπλέντερ προσθέτοντας μια κουταλιά ελαιόλαδο. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα νοστιμίσουν τη σούπα. Αλέστε το περιεχόμενο και μετά αδειάστε το στο πιάτο του μωρού σας. Αφήστε το να κρυώσει για λίγο και προσθέστε 2-3 μεζούρες Ρυζάλευρο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Η ψαρόσουπα είναι έτοιμη!

0 μπλα μπλα on "Οι Πρώτες Συνταγές του μωρου..."

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates