Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Οι απολύτως απαραίτητοι υπέρηχοι κατά τη διάρκεια μιας φυσιολογικά εξελισσόμενης κύησης



O υπέρηχος χρησιμοποιείται στην εγκυμοσύνη και είναι μια απεικονιστική διαδικασία που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα, για να δείτε πώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα σας . Στη συγκεκριμένη αυτή εξέταση το μηχάνημα των υπερήχων απλά συλλέγει με την κεφαλή του τους ήχους που ανακλώνται από τη συσκευή όταν συναντούν τα διάφορα όργανα που στην περίπτωση της εγκυμοσύνης είναι το μωρό σας.
Αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, δεν θα χρειαστεί να κάνετε πάνω από τρία υπερηχογραφήματα.
Ο Κωνσταντίνος Ν. Μαρτζακλής, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Εξειδικευθείς στη Μαιευτική και Γυναικολογική Υπερηχογραφία μας εξηγεί σχετικά:
Υπερηχογράφημα 1ου τριμήνου
Γίνεται συνήθως κατά την πρώτη επίσκεψη της εγκύου στο γυναικολόγο μεταξύ 6ης και 13ης εβδομάδα της κύησης. Σε αυτό το πρώτο υπερηχογράφημα θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η παρουσία ενδομήτριας κύησης , η θετική καρδιακή λειτουργία του εμβρύου και η ηλικία της κύησης. Επίσης θα πρέπει να εξετάζεται η θέση του πλακούντα (π.χ. προδρομικός), η τυχόν παρουσία πολύδυμου εγκυμοσύνης (δίδυμα, τρίδυμα κ.ο.κ.), η τυχόν παρουσία συγγενών (π.χ. δίκερος μήτρα) ή επίκτητων (π.χ. ινομυώματα) ανωμαλιών της μήτρας καθώς επίσης και η παρουσία συγγενών ανωμαλιών που αφορούν το έμβρυο και είναι δυνατόν να διαγνωσθούν στο 1ο τρίμηνο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας, ενός ευαίσθητου υπερηχογραφικού δείκτη για την ανίχνευση χρωμοσωματικών ανωμαλιών και όχι μόνο, σε συνδυασμό με βιοχημικές αιματολογικές εξετάσεις της μητέρας.
Υπερηχογράφημα 2ου τριμήνου (2ου επιπέδου)
Γίνεται συνήθως μεταξύ 20ης και 24ης εβδομάδα της κύησης και ελέγχεται σχολαστικά πλέον το έμβρυο για τυχόν ύπαρξη συγγενών ανωμαλιών, επιβεβαιώνεται το φύλο του εμβρύου, ελέγχεται η καλή ανάπτυξή του, ο πλακούντας, το αμνιακό υγρό και άλλες παράμετροι της κύησης.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και εφόσον υπάρχουν ενδείξεις μπορεί να απαιτηθεί εμβρυικό υπερηχοκαρδιογράφημα που γίνεται από ειδικευμένο ιατρό για τον ενδελεχή έλεγχο της καρδιάς του εμβρύου.
Υπερηχογράφημα 3ου τριμήνου
Γίνεται συνήθως μεταξύ 28ης και 32ης εβδομάδα της κύησης και ελέγχεται η τυχόν υπολειπόμενη ανάπτυξη του εμβρύου, ενώ με την εξέταση Doppler όπου ελέγχεται η ροή του αίματος στη μητροπλακουντιακή (μητριαία), εμβρυοπλακουντιακή (ομφαλική) και εμβρυική (φλεβώδης πόρος, μέση εγκεφαλική) κυκλοφορία διαπιστώνεται η τυχόν παρουσία κινδύνου για τη μητέρα ή το έμβρυο και προσφέρεται η δυνατότητα θεραπευτικής παρέμβασης ή πρόωρου τερματισμού της εγκυμοσύνης. Μερικοί συνιστούν ένα τελευταίο υπερηχογράφημα από τη 36η εβδομάδα της κύησης και μετά που εντάσσεται στα πλαίσια του βιοφυσικού προφίλ (σε συνδυασμό με καρδιοτοκογράφημα) όπου εκτιμάται το έμβρυο και το ενδομήτριο περιβάλλον και τελικά η πιθανότητα εμβρυικού θανάτου προγεννητικά.

πηγή:www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Οι απολύτως απαραίτητοι υπέρηχοι κατά τη διάρκεια μιας φυσιολογικά εξελισσόμενης κύησης"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates