Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Ξαναπαντρεύομαι. Τι λέω στο παιδί;


Ξαναπαντρεύομαι. Τι λέω στο παιδί;Το να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας και να την μοιραστούμε με ένα νέο σύντροφο είναι δικαίωμά μας. Ταυτόχρονα όμως έχoυμε υποχρέωση να ενημερώσουμε σωστά το παιδί μας και να το βοηθήσουμε να δεχτεί τη νέα κατάσταση ομαλά.
Ένα διαζύγιο δημιουργεί στο παιδί αισθήματα θυμού, θρήνου, ντροπής αλλά και ανασφάλειας για το μέλλον. Με ένα καινούργιο μπαμπά ή με μια καινούργια μαμά στο σπίτι το συναίσθημα της απώλειας και της εγκατάλειψης θα είναι ακόμη εντονότερο για το παιδί. Πρέπει λοιπόν να εισάγουμε το παιδί στη νέα κατάσταση με βήματα αργά και σταθερά.
Πώς εισάγουμε το νέο πρόσωπο στη ζωή του παιδιού
Λόγο στη ζωή μας έχουμε μόνο εμείς. Οι επιλογές μας όμως και οι αποφάσεις που θα πάρουμε για αυτή έχουν επιπτώσεις και στη ζωή των παιδιών  μας. Αποφασίσαμε να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας, να λοιπόν πως θα μεταφέρουμε την επιλογή μας αυτή στα παιδιά. 
-Τους γνωρίζουμε το καινούργιο πρόσωπο σταδιακά δίνοντάς τους χρόνο να συνηθίσουν. 
-Δίνουμε στη σχέση παιδιού-νέου συντρόφου χρόνο δοκιμής και προσαρμογής. Στο διάστημα αυτό ελέγχουμε κατά πόσο υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους δυο και φροντίζουμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή. 
-Εξηγούμε στο παιδί ότι ο νέος μας σύντροφος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το βιολογικό του γονέα.
-Βεβαιώνουμε το παιδί ότι η καλή μας σχέση με τον βιολογικό του γονέα δεν θα επηρεαστεί από το νέο πρόσωπο και φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς με την δέσμευσή μας. 
-Ενημερώνουμε το παιδί για τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στην καθημερινότητά του (νέο σπίτι,  νέα γειτονιά) ως συνέπεια της σχέσης ή του γάμου μας με το νέο μας σύντροφο.
-Βεβαιώνουμε το παιδί μας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις μεταξύ μας σχέσεις. Έτσι το βοηθάμε να νιώσει ασφαλές και να δεχτεί ομαλότερα τη νέα κατάσταση. 

0 μπλα μπλα on "Ξαναπαντρεύομαι. Τι λέω στο παιδί;"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates