Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Στολίδια της φύσης



Καλότυχα ρόδια, κατακόκκινα αλεξανδρινά, δαντελένια γκυ… Φέτος δανειζόμαστε υλικά από τη φύση για να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό, φιλικό προς το περιβάλλον, εορταστικό ντεκόρ.
Όλα θα γίνουν ρόδινα
Επιστροφή στην παράδοση, όχι επειδή στερέψαμε από ιδέες, αλλά για να ανασύρουμε εκείνες που αξίζουν να διασωθούν και να εξελιχθούν. Αυτές τις μέρες, επιστροφή στα ρόδια που ανέκαθεν σπάζαμε για το καλό της νέας χρονιάς. Για να τα βγάλουμε από το παρελθόν και να τα φέρουμε στον ενεστώτα χρόνο της διακόσμησης, μπορούμε να:
• γεμίσουμε μία κεραμική ή γυάλινη πιατέλα με ρόδια και να στολίσουμε το τραπέζι του καθιστικού
• κλείσουμε σε μικρά πουγκιά από χρωματιστή οργάντζα μικροσκοπικά κεραμικά ή ασημένια ρόδια και να τα κρεμάσουμε σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
• στολίσουμε το γιορτινό τραπέζι με μικρές ροδιές σε μικρές γλάστρες.
Σου έφερα ένα αστέρι
Ή για την ακρίβεια ένα αλεξανδρινό, το εποχικό αυτό φυτό που τα τελευταία χρόνια συναντάμε σε κάθε χριστουγεννιάτικη σύνθεση. Το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στα πανέμορφα (κόκκινα ή κίτρινα, ανάλογα με την ποικιλία) βράκτια φύλλα του, τα οποία σχηματίζουν ένα αστέρι. Στην κορυφή των βλαστών του, ακριβώς στο κέντρο των βράκτιων φύλλων του, βγαίνουν τα μικροσκοπικά κίτρινα ανθάκια του, τα οποία όμως δεν έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία. Για να το μετατρέψουμε σε πολύτιμο εργαλείο για το εορταστικό μας ντεκόρ, μπορούμε να φυτέψουμε 3 ή 5 αλεξανδρινά μαζί σε μια γλάστρα με φαρδύ στόμιο.
Να, ένα μήλο
Στολίζουμε μία τούγια (ή οποιοδήποτε άλλο αειθαλή θάμνο) με κόκκινα καραμελωμένα μήλα, αντί για χριστουγεννιάτικες μπάλες. Για να τονίσουμε το αποτέλεσμα, προσθέτουμε και απλά κόκκινα μήλα.
πηγή:www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Στολίδια της φύσης"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates