Εύκολο και πάνω απ’ όλα υγιεινό, αφού θα εισάγετε στα πιάτα σας και ένα πολύ θρεπτικό ψάρι. Ξεκινήστε λοιπόν, καλώντας και τους μικρούς σας σεφ στην κουζίνα, για βοήθεια και συμπαράσταση.
Συστατικά
4 φιλέτα γλώσσας
10 γρ. ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ ποτήρι χλιαρό νερό
½ ποτήρι γάλα
Το ξύσμα από μισό λεμόνι και το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Αλάτι- πιπέρι (κατά βούληση)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 φιλέτα γλώσσας
10 γρ. ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ ποτήρι χλιαρό νερό
½ ποτήρι γάλα
Το ξύσμα από μισό λεμόνι και το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Αλάτι- πιπέρι (κατά βούληση)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες1. Ρίχνετε μισό φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ξύσμα (λεμονιού και πορτοκαλιού).
2. Προσθέτετε το γάλα με το νερό και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
3. Σκεπάζετε και αφήνετε το κουρκούτι σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Κόβετε τα φιλέτα σε λωρίδες και τα αλατίζετε, κατόπιν τα πασπαλίζετε με το αλεύρι που σας έχει απομείνει.
5. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή ακόμη και σε κατσαρόλα για να αποφύγετε τα «πιτσιλίσματα» του λαδιού στις εστίες της κουζίνας σας.
6. Βουτάτε τις λωριδίτσες της γλώσσας στο κουρκούτι και τις τηγανίζετε για 4 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
7. Σε μια πιατέλα τοποθετήστε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τις λωριδίστες να στραγγίξουν.
8. Τις σερβίρετε ζεστές και μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μπαστουνάκια από φρέσκα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φιλέτο γλώσσας με φιλέτο από βακαλάο.
Διατροφική αξία
Το ψάρι είναι μια τροφή με ιδιαίτερη διατροφική αξία, μιας και είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών. Η γλώσσα και ο βακαλάος ανήκουν στην κατηγορία των ψαριών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος με αποτέλεσμα να αποτελούν μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, D και B3, και επίσης πλούσια σε μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο).
Το ψάρι είναι μια τροφή με ιδιαίτερη διατροφική αξία, μιας και είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών. Η γλώσσα και ο βακαλάος ανήκουν στην κατηγορία των ψαριών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος με αποτέλεσμα να αποτελούν μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, D και B3, και επίσης πλούσια σε μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο).
0 μπλα μπλα on "Μπαστουνάκια γλώσσας σε κουρκούτι"
Δημοσίευση σχολίου