Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

«Bρέχει» ακόμη το κρεβάτι του


Το παιδάκι σας είναι τεσσάρων ετών και... βρέχει ακόμη το κρεβατάκι του. Πριν απογοητευτείτε και ψάχνετε ειδικούς για να απευθυνθείτε, μάθετε ότι, αν είναι κάτω από έξι ετών, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να το βοηθήσετε με τους παρακάτω τρόπους.

-Μην το κάνετε θέμα μπροστά του. Η αρνητική κριτική και η συχνή αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα θα προκαλέσουν μεγαλύτερο στρες στο παιδί, που ήδη νιώθει αισθήματα ντροπής. Επιβραβεύστε το όχι με ένα κομμάτι σοκολάτας, αλλά με μια ζεστή αγκαλιά ή κολλώντας ένα καινούργιο αστέρι στον πίνακα με τις στεγνές του νύχτες.

-Αποφεύγετε να του βάζετε βρεφικές πάνες το βράδυ. Είναι προτιμότερο να βρέχει το κρεβατάκι του, από το να μη μάθει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη του.

-Μην του επιτρέπετε να πίνει πολύ νερό πριν πέσει για ύπνο. Αν είναι δυνατό, ξυπνήστε το στη μέση της νύχτας, για να ουρήσει.

-Χρησιμοποιήστε έναν «συναγερμό» υγρού κρεβατιού που χτυπάει ή δονείται κάθε φορά που βρέχει το κρεβατάκι του. Έτσι, θα αρχίσει να νιώθει την αίσθηση της γεμάτης ουροδόχου κύστης του και να ξυπνάει από μόνο του κάθε φορά που νιώθει την ανάγκη να ουρήσει.

Πηγή: in.gr

0 μπλα μπλα on "«Bρέχει» ακόμη το κρεβάτι του"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates