Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

«Γραφείο χωρίς χαρτιά»


Το paperless office αποτελεί ακόμα μια ουτοπία που η τεχνολογία υποσχέθηκε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Στοίβες χαρτιών συνεχίσουν να εκτυπώνονται και να κατακλύζουν τα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Έναν ακόμα πρωτότυπο τρόπο για την προστασία του πλανήτη μας και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του σκέφτηκε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF), ο οποίος έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ή στην οδήγηση υβριδικού αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο είδος αρχείου που «σώζεται» μεν στον υπολογιστή, αλλά αρνείται να εκτυπωθεί.
Το WWF δημιούργησε το δικό του τύπο αρχείου, που μάλιστα φέρει το όνομά του (.wwf). Μοιάζουν με τα γνωστά αρχεία .pdf, μόνο που δε μπορούν να εκτυπωθούν. Με τον τρόπο αυτό, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση θέλει να περάσει το μήνυμα ότι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε γραφεία και σπίτια σε όλο τον κόσμο, κάνουν μεγάλη σπατάλη χαρτιού, τυπώνοντας με το παραμικρό κείμενα και άλλα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν απλώς να διαβάζουν στην οθόνη του υπολογιστή.
Η οργάνωση συστήνει στους χρήστες να αποφασίζουν ποιά αρχεία τους δεν απαιτούν εκτύπωση οπωσδήποτε και να σώζουν τα υπόλοιπα αρχεία, που είναι μόνο για ανάγνωση, στο νέο format .wwf. Όταν τα αρχεία αυτά διανέμονται σε άλλους, αυτοί θα μπορούν να τα διαβάσουν, αλλά όχι να τα εκτυπώσουν, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό για μερικούς , αλλά θα σώσει αρκετά δέντρα που δεν θα καταλήξουν στην χαρτοβιομηχανία ως πρώτη ύλη.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

4 μπλα μπλα on "«Γραφείο χωρίς χαρτιά»"

Ρεβεκκα on 24 Δεκεμβρίου 2010 - 1:07 π.μ. είπε...

Περασε απο το σπιτακι μου που εχω αφησει κατι για σενα.Φιλια κ καλα Χριστουγεννα.

marilise on 28 Δεκεμβρίου 2010 - 12:32 μ.μ. είπε...

χρόνια πολλά γεμάτα υγεία , αγάπη ευτυχία και αφοβία

αχτίδα on 1 Ιανουαρίου 2011 - 10:24 μ.μ. είπε...

Να είσαι καλά, και να είσαι δυνατή και εύχομαι τα καλύτερα για όλους μας!

Ρεβεκκα on 2 Ιανουαρίου 2011 - 9:16 μ.μ. είπε...

το ελαβες αυτη τη φορα το μεηλ μου?φιλακια...

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates