Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Παίζοντας με τον γιο μου


Παίζοντας με τον γιο μουΌταν ο μπαμπάς παίζει με τον γιο του! Τα οφέλη, οι κανόνες και οι βασικές αρχές Από το παιχνίδι του μπαμπά με τον γιό του, το παιδί μαθαίνει να τηρεί τους κανόνες. Είναι στο χέρι του μπαμπά να το καθοδηγήσει σωστά.
Παλεύουμε;
Το πιο κλασικό παιχνίδι που παίζουν τα αγόρια (κάθε ηλικίας) μεταξύ τους είναι η πάλη. Στις πρώτες αναμετρήσεις συνήθως ο γιος επιτίθεται στον μπαμπά και... αρχίζει το ματς. Αυτό το παιχνίδι, πέρα από τον διασκεδαστικό χαρακτήρα που έχει και για τους δύο αλλά και την εκτόνωση που προσφέρει στον μικρό, δίνει στους μπαμπάδες την ευκαιρία να δείξουν στον γιο τους κάποια πολύ βασικά πράγματα.
Μην παίρνεις το παιχνίδι στα σοβαράΤα μικρά αγοράκια συνήθως ξεκινούν με ενθουσιασμό και χαρούμενες φωνές το παιχνίδι. Έπειτα όμως από μερικά λεπτά πάλης αρχίζουν να θυμώνουν στα σοβαρά. Αν παρατηρήσεις το παιδί θα δεις πως έχει κοκκινίσει, οι φλέβες στο λαιμό του πετάγονται και τα χτυπήματα γίνονται πιο δυνατά.
Στοπ, φάουλ!
Σ΄αυτό το σημείο και πριν νευριάσει και ο ίδιος από κάποια ...αδέσποτη κλωτσιά ο μπαμπάς πρέπει να σταματήσει τον αγώνα, να ηρεμήσει τον μικρό και να του εξηγήσει πως παίζεται το παιχνίδι.
- Στο παιχνίδι υπάρχει ένας βασικός κανόνας, μπορείς να τον τηρήσεις;
- Αν όχι, δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι 
- Ο κανόνας είναι: Απαγορεύεται να χτυπάμε αληθινά
- Το σώμα μας πονάει και δεν παίζουμε για να πονέσουμε αλλά για να διασκεδάσουμε. Κατάλαβες τον κανόνα; Μπορείς να παίξεις σύμφωνα με τον κανόνα;
- Θέλεις τώρα να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας;
Μια πολύ βασική αρχή
Έτσι μέσα από το καθημερινό παιχνίδι στο χαλί ο μικρός θα μάθει κάτι πάρα πολύ βασικό για όλη του τη ζωή: τον αυτοέλεγχο. Είναι σημαντικό τα αγοράκια να μαθαίνουν από μικρά να συγκρατούν την οργή τους και να μην καταφεύγουν στη σωματική βία ούτε στα παιχνίδια αλλά ούτε και στις συναναστροφές τους. Αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο που μπορεί και πρέπει να μαθαίνει κάθε μπαμπάς στο γιο του.
Συνεργάστηκε ο Προπονητής και Αθλητικός Manager
Θωμάς Καραμπέτσος MSc

0 μπλα μπλα on "Παίζοντας με τον γιο μου"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates