Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Μουσική για παιδιά:¨Orff


Η μέθοδος Orff είναι μια μουσικοκινητική προσέγγιση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να προσεγγίσουν τη μουσική εξερευνώντας τους ήχους. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι ξυλόφωνα, κύμβαλα, κουδουνάκια, ξύλινα μονά και διπλά, καστανιέτες, ντέφι και σείστρο, ενώ ακόμη και το σώμα του παιδιού χρησιμοποιείται ως όργανο παραγωγής ήχου.

Τα νήπια μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τους ήχους που ακούνε και μετά να τους αναπαράγουν. Τα περισσότερα ωδεία ξεκινούν από τη μέθοδο Orff, όταν έχουν να κάνουν με παιδάκια έως έξι ετών και ο δάσκαλος της μουσικής μπορεί κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος- παιχνιδιού να διακρίνει σε ποιο όργανο έχει κλίση το κάθε παιδί.

Αν, λοιπόν, θέλετε να μυήσετε το παιδάκι σας στη μουσική καλό είναι να ξεκινήσετε από μαθήματα Orff και να μην και το φορτώσετε από την ηλικία των 4 ή των 5 ετών με μαθήματα ειδικά σε μουσικά όργανα.

Πηγή :zougla.gr

0 μπλα μπλα on "Μουσική για παιδιά:¨Orff"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates