Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Βάλτε... τις αποκριάτικες μάσκες!


Συνοδευτική φωτογραφία του άρθρού Βάλτε... τις αποκριάτικες μάσκες!
Οι Απόκριες είναι ένα ξέφρενο πάρτι! Πιο πολύ απ' όλους, τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία να μασκαρευτούν και να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, σα να ήταν κάποιοι άλλοι... ένας πειρατής, μια νεράιδα, ένας cowboy, μια πριγκίπισσα. Οι περισσότερες από τις αποκριάτικες εμφανίσεις συνοδεύονται από πρωτότυπες και εντυπωσιακές μάσκες, που κρύβουν από πίσω τα μικρά, χαρούμενα προσωπάκια, και κλέβουν την παράσταση.
Προτού “ξεχυθείτε” στα μαγαζιά με τα αποκριάτικα είδη, για να βρείτε την τέλεια μάσκα για τη στολή του παιδιού σας, σκεφτείτε πόσο όμορφα θα ήταν, αν φτιάχνατε μαζί την αποκριάτικη μάσκα για τη φετινή του μεταμφίεση! Αν στους περισσότερους από εσάς αυτό ακούγεται ως κάτι εύκολο, τότε σας βεβαιώνουμε ότι όντως είναι. Για τους υπόλοιπους, που μοιάζει δύσκολο ή χρονοβόρο, σας συμβουλεύουμε να το τολμήσετε και θα δείτε ότι πολύ γρήγορα θα έχετε στα χέρια σας μοναδικές χειροποίητες μάσκες, ξεφεύγοντας από τις έτοιμες τυποποιημένες που θα βρείτε στην αγορά. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί με το παιδί σας, κάτι που θα ευχαριστηθείτε πολύ και εκείνο και εσείς.
Τι θα χρειαστείτε; Τα κατάλληλα υλικά και φυσικά μεγάλες δόσεις φαντασίας και δημιουργικότητας, για να φτιάξετε κάτι πρωτότυπο, έτσι όπως ακριβώς το θέλει η παιδική φαντασία. Μάλιστα, δε χρειάζεται να περιοριστείτε φτιάχνοντας μόνο μια - δυο μάσκες, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες, για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο ή το σαλόνι του σπιτιού, τις ημέρες αυτές που όλα μεταμορφώνονται.... ακόμα και το σπίτι μας!
Υλικά
Κάποια από τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε με πολύ απλό τρόπο τις δικές σας μάσκες είναι:
  • λεπτό χαρτόνι
  • χαρτοσακούλα
  • μολύβι
  • ψαλίδι
  • κοπίδι
  • κόλα
  • μαρκαδόροι
  • φτερά, πούλιες, χρυσόσκονη & ασημόσκονη, πολύχρωμα γκοφρέ χαρτόνια, κ.λπ.
  • χρωματιστό μαλλί πλεξίματος
  • κορδέλες
  • λεπτό λάστιχο

Ιδέες

Μάσκες από χαρτόνι
Σχεδιάστε με ένα μολύβι το πατρόν της μάσκας πάνω στο λεπτό χαρτόνι, ώστε να δημιουργήσετε το βασικό μοτίβο, που θέλετε να έχει η μάσκα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το περίγραμμα μιας γατούλας, μιας τίγρης, ενός κλόουν, μιας ντοματούλας, του mickey mouse, κ.λπ.
Στη συνέχεια, ανάλογα με το πως την έχει φανταστεί το παιδί σας, χρωματίστε με μαρκαδόρους στα κατάλληλα σημεία, κολλήστε πούλιες, γυαλιστερά χαρτιά, φτερά, χρυσόσκονη, προσθέστε μουστάκια και ό,τι μπορεί να ολοκληρώσει την εικόνα της μάσκας σας. Αφού αφήσετε να στεγνώσουν, κόψτε τη μάσκα με ένα ψαλιδάκι περιμετρικά στο περίγραμμα που είχατε σχεδιάσει και με ένα κοπίδι πολύ προσεκτικά κόψτε και αφαιρέστε το περίγραμμα των ματιών, ώστε να δημιουργηθούν ουσιαστικά δυο τρύπες. Τέλος, κάντε μια πολύ μικρή τρυπούλα στις δυο πλευρές (κοντά στο ύψος των αυτιών), ώστε να περάσετε το λαστιχάκι στις 2 άκρες και κάντε το κόμπο. H μάσκα σας είναι έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά!
Μάσκες από χαρτοσακούλα
Ζητήστε από το μανάβη της γειτονιάς σας να σας χαρίσει μια (ή περισσότερες) χάρτινη σακούλα. Ανοίξετε στη μια πλευρά της σακούλας, που θέλετε να μεταμορφώσετε σε μάσκα, δύο τρύπες για τα μάτια, μια τρύπα για τη μύτη και μια για το στόμα και δώστε τη στο παιδί σας να ζωγραφίσει πάνω της ό,τι του αρέσει και θα ήθελε να “ντύσει” το προσωπάκι του.
Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει μια βάση για κολάζ, να κόψει δηλαδή και να κολλήσει οποιεσδήποτε εικόνες αφορούν τον ήρωα, το ζώο ή ό, τι άλλο θέλει να μεταμορφωθεί. Η μάσκα του θα... κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις, αν στην κορφή της σακούλας προσθέσετε μαλλιά ή στο κάτω μέρος γένια, χρησιμοποιώντας μαλλί πλεξίματος.
Προσοχή! Επειδή η σακούλα καλύπτει όλο το κεφάλι του παιδιού, δώστε προσοχή στις τρύπες που θα κάνετε στα μάτια, τη μύτη και το στόμα, ώστε να μπορεί να βλέπει και να αναπνέει χωρίς δυσκολία. Καλό θα ήταν να εφαρμόσετε την ιδέα αυτή για παιδιά σχολικής ηλικίας.
Φτιάξτε μάσκες στο καλούπι του προσώπου
Μια εξαιρετική και ιδιαίτερα απλή ιδέα, για να φτιάξετε μια μάσκα στο καλούπι του προσώπου του παιδιού (προσοχή! για ασφάλεια, το παιδί να είναι τουλάχιστον 10 χρονών) είναι να χρησιμοποιήσετε μια διάφανη μεμβράνη (για τα τρόφιμα), γυψογάζα (θα τη βρείτε στα φαρμακεία) και ένα μπολ με νερό.
Το πρώτο βήμα είναι να καθίσει το παιδί σε μια πολυθρόνα με το κεφάλι γυρμένο προς τα πίσω. Στη συνέχεια, εσείς τοποθετήστε στο πρόσωπό του τη διάφανη μεμβράνη και αμέσως ανοίξτε τρύπες στη μύτη, για να αναπνέει, προτού καλύψετε με αυτή όλο το πρόσωπο μέχρι και το πιγούνι. Αφού κόψετε τη γάζα σε μικρά κομμάτια, μουσκέψτε το κάθε κομμάτι στο μπολ με το νερό και τοποθετήστε το πάνω στο πρόσωπο. Επαναλάβετε χρησιμοποιώντας και τα υπόλοιπα κομμάτια, μέχρι να καλύψετε όλο το πρόσωπο και να έχουν σχηματιστεί σωστά το στόμα, η μύτη τα μάτια. Περιμένετε 2 - 3 λεπτά μέχρι να στεγνώσει και τραβήξτε με προσοχή τη μεμβράνη από το πρόσωπό του. Ακουμπήστε την κάπου μέχρι να στεγνώσει τελείως και τέλος, αφαιρέστε τη μεμβράνη από τη γάζα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη να τη χρωματίσετε και να τη στολίσετε!
Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε έτοιμα καλούπια σιλικόνης, πάνω στα οποία θα προσθέσετε γύψο καλλιτεχνίας, για να δημιουργήσετε υπέροχες μάσκες, σε... στυλ βενετσιάνικο. Με χρώμα, χρυσόσκονη, στρας και λίγα φτερά θα μπορέσετε να διακοσμήσετε με εντυπωσιακές χειροποίητες, πραγματικά δικές σας, δημιουργίες το σπίτι σας. Ή' ακόμα και να κάνετε μοναδικά δώρα στον παππού, τη γιαγιά και στους φίλους του παιδιού ή τους δικούς σας.
www.yeskid.gr

0 μπλα μπλα on "Βάλτε... τις αποκριάτικες μάσκες!"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates