Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Μουσική μνήμη έχουν τα βρέφη


Μουσική μνήμη έχουν τα βρέφη
Τα μωρά θυμούνται τις μουσικές μελωδίες που άκουγαν στην κοιλιά της μαμάς τους.
Γάλλοι μελετητές του Πανεπιστημίου Descartes, έδωσαν στις εγκύους μητέρες να ακούν μια συγκεκριμένη μουσική για 3 ολόκληρες εβδομάδες πριν τον τοκετό. Μετά την γέννηση οι ερευνητές έβαλαν στα μωρά να ακούσουν την ίδια μελωδία συγκρίνοντάς τη με μια μουσική που δεν είχαν ξανάκούσει . Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι παλμοί της καρδιάς των βρεφών επιβραδύνθηκαν κατά 12 κτύπους το λεπτό όταν άκουσαν τη «γνώριμη» μελωδία, έναντι επιβράδυνσης κατά πέντε ή έξι χτύπους στο άκουσμα της άγνωστης μελωδίας. 
Με τον τρόπο αυτό, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα νεογέννητα δίνουν μεγαλύτερη προσοχή και ανταποκρίνονται περισσότερο στις μελωδίες που άκουγε η μητέρα τους.
Η γαλλίδα ερευνήτρια  Granier-Deferre αναφέρει: «Όταν τα έμβρυα είναι αρκετά μεγάλα για να ακούνε σχετικά καλά, περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες πριν από τη γέννα, θα αρχίσουν να εκτίθενται σε όλων των ειδών τους ήχους του μητρικού περιβάλλοντος. Αν οι μητέρες θέλουν να ενθαρρύνουν το μουσικό αισθητήριο των παιδιών τους, μπορούν να αρχίσουν αμέσως μετά τη γέννηση, όταν πια είναι σε θέση να δουν τι ευχαριστεί και τι δυσαρεστεί το παιδί, κάτι που ποτέ δεν θα το ξέρουν από τη συμπεριφορά ενός εμβρύου». Πρόσθεσε δε ότι οι μητέρες πιθανώς να προξενήσουν κάποια αθέλητη βλάβη, αν ακουμπούν στην κοιλιά τους συσκευές που παίζουν μουσική για να ακούει το έμβρυό τους. «Αυτό το είδος ερεθίσματος μπορεί να αποβεί επιβλαβές για το εμβρυικό αυτί, αν η μουσική είναι πολύ δυνατή ή κρατήσει πολλή ώρα ή η εκπομπή της γίνει σε πολύ πρόωρη φάση κατά την ανάπτυξη του εσωτερικού αυτιού του εμβρύου. Αν, πάλι, η μητέρα θέλει να τραγουδάει στο μωρό της, κανένα πρόβλημα. Το μητρικό τραγούδι αποτελεί ένα θαυμάσιο μέρος του φυσικού ηχητικού περιβάλλοντος»

Πηγή: www.dailymail.co.uk

1 μπλα μπλα on "Μουσική μνήμη έχουν τα βρέφη"

Ρεβεκκα on 18 Μαρτίου 2011 - 8:00 μ.μ. είπε...

Περασα να δω τι κανεις κ να σου ευχηθω καλο Σ/Κ.ΦΙΛΙΑ.

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates