Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Υπέρβαρες μητέρες γεννούν υπέρβαρα μωρά


Τα βρέφη εκτός από τα χαρακτηριστικά των γονέων τους κληρονομούν και τα παραπανίσια κιλά των μητέρων τους όταν ακόμα βρίσκονται στη μήτρα, εκτιμούν οι ειδικοί του Νοσοκομείου Τσέλσι και Ουεστμίνστερ, στο δυτικό Λονδίνο, έχοντας διεξάγει ειδική μελέτη βρεφών με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας (MRI) για να εξακριβώσουν την ακριβή σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας της μητέρας και της ενδεχόμενης βρεφικής που μπορεί να προκύψει.
Στα πλαίσια τηε έρευνας, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η παχυσαρκία που εμφάνισαν οι μέλλουσες μαμάδες είχε σαν αποτέλεσμα την συνακόλουθη αναδιοργάνωση των επιπέδων λίπους στον οργανισμό των εμβρύων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Νίνα Μόντι, από τις αναλύσεις φάνηκε ότι σχεδόν το 1/3 των συνολικά 105 βρεφών που μελετήθηκαν συγκέντρωναν πολύ υψηλότερα επίπεδα λίπους στον οργανισμό τους από τα αναμενόμενα. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο λιπώδης ιστός των νεογνών φτάνει συνήθως τα 700 γραμμάρια.Ειδικότερα, από τα 54 αγοράκια και τα 51 κοριτσάκια που συμμετείχαν στη μελέτη τα 31 εξ αυτών συγκέντρωναν περισσότερο λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε μονάδα αύξησης του μητρικού Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ), τα επίπεδα του λιπώδους ιστού του βρέφους αυξανόταν κατά περίπου 7γρ., δημιουργώντας ένα «μαξιλαράκι» λίπους στο ήπαρ του. «Μας προκάλεσε πραγματική έκπληξη το γεγονός ότι καταφέραμε να εντοπίσουμε την “κληροδότηση” του μητρικού Δείκτη Μάζας Σώματος στο βρέφος» αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ. Μόντι. «Πρόκειται για πολύ σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για την εκ νέου κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο μεταβολισμός της μητέρας επηρεάζει το βρέφος» επισημαίνει.

 www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Υπέρβαρες μητέρες γεννούν υπέρβαρα μωρά "

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates