Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Eίμαι σωστός γονιός;


Είναι μία απορία που αγχώνει πολλούς γονείς και κυρίως τις μητέρες. Ιδιαιτέρως όσους είναι νεοσύλλεκτοι στο club των γονέων.
Είναι έντονο το άγχος και η ευθύνη του να φέρνεις ένα παιδί στη ζωή και να το μεγαλώνεις όσο καλύτερα μπορείς, που είναι περιττό να σκέφτεσαι αν είσαι σωστός στο ρόλο που έχεις αναλάβει. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να είσαι γονιός.

Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο. Όλοι κάνουμε λάθη, όπως κάνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας. Όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς, έτσι θα κάνουμε και εμείς.

Αρκεί να τα αναγνωρίζουμε, να τα παραδεχόμαστε και να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στο παιδί μας..

Αυτό που χρειάζεται το κάθε παιδί είναι φροντίδα και η αγάπη σας. Να  το ακούτε. Να το δέχεστε έτσι όπως είναι και όχι όπως εσείς θα επιθυμούσατε να γίνει. Αφήστε το να εκφραστεί ελεύθερα, έτσι ώστε να χτίσει την προσωπικότητα του.  Να αφουγκράζεστε την κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας και αν δεν μπορείτε να την διαχειριστείτε μόνοι σας, καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Να είστε δίπλα  στο παιδί σας, αυθεντικά και με ειλικρίνεια και τότε θα είστε ένας καλός γονιός.
 
 Γράφει η Ροδίτη Μαρία, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια 
www.babyspace.gr

0 μπλα μπλα on "Eίμαι σωστός γονιός;"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates