Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Kάνε παιδιά να μην αρρωστήσεις


«Προστατευμένοι» από τους ιούς οι γονείς σύμφωνα με τους ερευνητές
 Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τα τμήματα ψυχολογίας και παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Carnegie Mellon της Πενσιλβάνιας όσοι έχουν αποκτήσει παιδιά είναι πιο ανθεκτικοί στη γρίπη. Στην έρευνα πήραν μέρος 800 άτομα ηλικίας 18-55 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως, οι γονείς ήταν 48% λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν, σε σχέση με όσους δεν είχαν παιδιά.

Όσα περισσότερα παιδιά έχει μία οικογένεια, τόσο πιο προστατευμένοι φαίνεται να είναι οι γονείς από τέτοιες μολύνσεις. Η προστασία αυτή διαρκεί ακόμα και όταν πια τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από το σπίτι. Οι γονείς που ζούσαν πια μόνοι τους, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο ιό, σε σχέση με όσους ποτέ δεν υπήρξαν γονείς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εξήγηση έγκειται στο επίπεδο της ψυχολογίας και της ψυχοσωματικής υγείας, καθώς οι γονείς νιώθουν συνήθως πιο ευτυχισμένοι από τη ζωή τους και λιγότερο αγχωμένοι, με συνέπεια το ανοσοποιητικό σύστημά τους να είναι πιο ανθεκτικό.

Πηγή:  www.protothema.gr

0 μπλα μπλα on "Kάνε παιδιά να μην αρρωστήσεις"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates