Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Προσοχή στα οικιακά ατυχήματα


Σε εχθρικό περιβάλλον, ιδίως για παιδιά και ανθρώπους άνω των 65 ετών, μπορεί να εξελιχθεί - εξαιτίας απροσεξίας ή επιπολαιότητας - ο χώρος της κατοικίας: από τα 60 εκατομμύρια ατυχήματα, που καταγράφονται συνολικά κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου τα 2/3 συμβαίνουν μέσα στο σπίτι ή στον ελεύθερο χρόνο των παθόντων και η τάση είναι αυξητική.

Η λίστα των ατυχημάτων, που συμβαίνουν "εν οίκω", είναι μακρά: πτώσεις από σκάλες ή έπιπλα, δηλητηριάσεις, ηλεκτροπληξίες, ακόμη και παρ' ολίγον πνιγμοί στην μπανιέρα.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου περίπου το 50%-60% των ατυχημάτων παιδιών ηλικίας ενός-τεσσάρων ετών γίνονται μέσα στο σπίτι, ενώ υψηλά ποσοστά "οικιακών" τραυματισμών καταγράφονται και για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών. Κι όλα αυτά, ενώ απλές κινήσεις πρόληψης, μπορούν να περιορίσουν το πρόβλημα σημαντικά.

Τα 10 "αθώα" αντικείμενα, που εμπλέκονται συχνότερα σε τραυματισμούς βρεφών και παιδιών

Περισσότερα από 180.000 παιδιά οδηγούνται κάθε χρόνο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων στην Ευρώπη, εξαιτίας ατυχημάτων, που σχετίζονται με φαινομενικά αθώα αντικείμενα, μέσα στο σπίτι.

Βάσει λίστας 10 αντικειμένων, που εμπλέκονται συχνότερα σε παιδικά ατυχήματα, την οποία κατήρτισε η Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για Τραυματισμούς (IDB), τα κορυφαία  -υπό προϋποθέσεις - αντικείμενα για την πρόκληση ατυχημάτων σε παιδιά και βρέφη είναι τα εξής: οικιακή κούνια-τσουλήθρα, παιχνίδια διαφόρων ειδών, "αλλαξιέρα" μωρού, παιδικά τρίκυκλα, καροτσάκι-αμαξάκι βρεφών, ψηλά καθίσματα ταΐσματος, κρεβατάκι "ριλάξ", περπατούρα, χάντρες και δεντρόσπιτο-σπιτάκι παιχνιδιού.
www.babyradio.gr

0 μπλα μπλα on "Προσοχή στα οικιακά ατυχήματα"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates