Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Σύμμαχοι στο αδυνάτισμα



Γιαούρτι και ξηροί καρποί βοηθούν στο αδυνάτισμα, λένε οι ερευνητές.
Η ερευνητική ομάδα, από τη Σχολή  Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έρχεται να επιβεβαιώση την άποψη πως ορισμένες τροφές βοηθούν ή μην την μείσωη του βάρους μας. Στη μελέτη έλαβαν μέρος120.000 ανθρώπων, από τους οποίους τα 5/6 ήταν γυναίκες, έδειξε ότι τρόφιμα όπως το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως συνδέονται με την απώλεια βάρους. 
Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι μπορούν απλά να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες απ’ αυτά τα φαγητά και να αδυνατίζουν. «Προφανώς, τέτοια φαγητά προσφέρουν θερμίδες και δεν μπορούν να παραβιάσουν τον νόμο της θερμοδυναμικής» έγραψε στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine.
Τα χειρότερα φαγητά δε  που μπορεί να υπερκαταναλώσει κανείς είναι τα τσιπς- που αυξάνουν το βάρος κατά 0.77 κιλά κάθε 4 χρόνια για κάθε καθημερινή μερίδα κατά μέσο όρο- τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη ( 0.45 κιλά) και τα κρέατα (0.43 κιλά).
«Αυτά τα ευρήματα τονίζουν πόσο σημαντική είναι η επιλογή των σωστών τροφών για την πρόληψη της αύξησης του βάρους και της παχυσαρκίας. Η ιδέα ότι δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» φαγητά είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί», ανέφερε Ο Frank Hu, καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard, που συμμετείχε και αυτός στην μελέτη
Πηγή: www.tovima.gr

0 μπλα μπλα on "Σύμμαχοι στο αδυνάτισμα"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates