Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Πρόωρο μωρό κρατήθηκε στη ζωή σε σακούλα... σάντουιτς


Η Lexi Lacey γεννήθηκε 14 εβδομάδες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία, με βάρος μόλις 396 γραμμάρια και στους γονείς της, οι γιατροί είπαν ότι είχε μόλις 1 στις 100 πιθανότητες να τα καταφέρει...


Ήταν τόσο μικροσκοπική, ώστε το μόνο που θα μπορούσε να διατηρήσει το κορμάκι της στην κατάλληλη θερμοκρασία, ώστε να παραμείνει ζωντανή, ήταν μία σακούλα από σάντουιτς, μήκους μόλις 15 εκατοστών!
Η 17χρονη μητέρα της, Chelsea Rowberry, δήλωσε στην Telegraph : “Οι γιατροί μας είπαν ότι δεν ξαναείδαν ποτέ ένα μωράκι τόσο πρόωρα γεννημένο να καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή”.
“Είναι απίστευτο αν σκεφτεί κανείς, ότι το μόνο που θα μπορούσε να την κρατήσει ζεστή, ήταν ένα σακουλάκι από σάντουιτς από τις καντίνες του νοσοκομείου (Worcestershire Royal Hospital). Είναι απίστευτο ότι αυτό το σακουλάκι της έσωσε τη ζωή”.
“Μερικοί δεν πιστεύουν ότι είναι πλέον καλά στην υγεία της. Μερικοί δεν πιστεύουν ούτε ότι ήταν τόσο πρόωρο μωρό, βλέποντάς τη σήμερα”.
Η Rowberry και ο 24χρονος σύντροφός της, Lee Lacey, στις 26 Ιουνίου, τρόμαξαν πολύ, όταν η 17χρονη υπέφερε από πόνο στο στομάχι.
Κάλεσαν το μαιευτήριο, ωστόσο, η νοσοκόμα με την οποία μίλησε η Rowberry, της είπε, να μην ανησυχεί και να ξαναπέσει για ύπνο.
Βρισκόταν στην 26η εβδομάδα κύησης.
Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο κι αφού οι πόνοι της είχαν γίνει αφόρητοι και υπέφερε από κράμπες, η μητέρα της κάλεσε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Η 48χρονη μητέρα της Chelsea, Gillian Rowberry, είπε : “Νομίζω ότι πανικοβλήθηκα τόσο πολύ, γιατί κατάλαβα ότι είχε ξεκινήσει ο τοκετός και η μόνη μου σκέψη ήταν να διασφαλίσω, ότι και οι δύο θα ήταν καλά”.
Η Lexi μεταφέρθηκε στο Birmingham Heartlands Hospital (το μοναδικό νοσοκομείο που μπορούσε να φροντίσει ένα τόσο πρόωρο μωρό), όπου παρέμεινε για τρεις μέρες, πριν “μετακομίσει” στο Shrewsbury Royal Hospital και από κει στο Worcestershire Royal Hospital, όπου παρέμεινε για 11 εβδομάδες.
Η μικρούλα Lexi βγήκε από το... σακουλάκι της και κατ' επέκταση και από το νοσοκομείο στις 3 Σεπτεμβρίου και παραμένει μικρούλα, αφού είναι μόλις 11 εβδομάδων και βάρους λιγότερο από δύο κιλά.


πηγή:www.cosmo.gr

0 μπλα μπλα on "Πρόωρο μωρό κρατήθηκε στη ζωή σε σακούλα... σάντουιτς"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates