Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Παιδειατροφή: Ο αγώνας υπέρ των λαχανικών συνεχίζεται!



Μια εξαιρετική προσπάθεια, που βάζει τη διατροφή των παιδιών μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και ντύνει με τα πολύχρωμα χρώματα των λαχανικών το πρόγραμμα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, επανέρχεται με την τρέχουσα θεματική ενότητα «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά!». Οι 13 συμμετέχοντες δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτών, μικρών και μεγάλων, για την κατανάλωση των λαχανικών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες οι δράσεις θα κλιμακωθούν και η θεματική ενότητα θα ολοκληρωθεί με πλήθος «λαχανικοεκδηλώσεων»!
Ο αγώνας υπέρ των λαχανικών συνεχίζεται από τώρα και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, με τους δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ (Αγία Παρασκευή, Άμφισσα, Αργυρούπολη, Γαλάτσι, Θήβα, Κηφισιά, Κόρινθος, Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφια, Παλαιό Φάληρο, Πέραμα, Σταυρούπολη Θεσ/νίκης) να σχεδιάζουν μεταξύ άλλων, εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά με πρώτη ύλη πολύχρωμα λαχανικά, δημιουργία λαχανόκηπων σε σχολεία και πλατείες, υπαίθριες λαϊκές αγορές με μικρούς μανάβηδες, μπουφέδες λαχανικών και πολλές άλλες ενέργειες, πάντα με στόχο να βάλουν τα λαχανικά στο πιάτο των παιδιών.
Στους περισσότερους δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχουν ήδη διανεμηθεί τα σχετικά φυλλάδια με εύκολες, πρακτικές συμβουλές και λύσεις για την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών, ενώ οι αφίσες με σύνθημα «Λαχανικά κάθε μέρα στο μεσημεριανό και το βραδινό» κοσμούν κεντρικά σημεία των πόλεων. Η θερινή απασχόληση των μικρών δημοτών είχε γεύση ζαρζαβατικών φέτος το καλοκαίρι, αφού πολλοί δήμοι συνδύασαν τα λαχανικά με τα προγράμματά τους και το αποτέλεσμα ήταν λαχταριστές θεατρικές παραστάσεις, πολύχρωμες εκθέσεις ζωγραφικής και βιταμινούχες διαδραστικές δραστηριότητες με γεύση λαχανικών.
Τα λαχανικά αποτελούν βασική πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών, απαραίτητων για την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορούν να προσφερθούν σε άπειρους συνδυασμούς στο οικογενειακό τραπέζι αλλά και να μαγειρευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ικανοποιώντας κάθε γαστρονομική απαίτηση ή προτίμηση, μικρών και μεγάλων.
Αναζητήστε λοιπόν δροσερά, νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά στους συμμετέχοντες Δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, γιατί με το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ τα λαχανικά «έχουν πλάκα».
Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour και ο όμιλος Carrefour στην Ελλάδα, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνουν με σκοπό την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από τις εταιρίες FERRERO και NESTLE.

πηγή:www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Παιδειατροφή: Ο αγώνας υπέρ των λαχανικών συνεχίζεται!"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates