Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Κάντε τα να λάμψουν φυσικά!


Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας αντικείμενα πριν καταφύγετε στα χημικά καθαριστικά του εμπορίου, κάντε τη διαφορά επιλέγοντας φυσικά καθαριστικά που δεν κρύβουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών σας και τη δική σας.
Γυαλί
*Οι γυάλινες επιφάνειες θα λάμψουν, αν τις τρίψετε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε λευκό ξίδι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη.
*Βυθίστε τα γυαλικά σας σε μια λεκάνη με νερό και λουλάκι και εν συνεχεία απλώς ξεβγάλτε.
*Ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού και τρίψτε καλά τα γυαλικά σας με μια χαρτοπετσέτα.
Ξύλο
* Σε ένα μπολ ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλάτι. Βουτήξτε ένα πανί και τρίψτε καλά την ξύλινη επιφάνεια μέχρι να γυαλίσει.
* Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη δική σας αλοιφή με κερί μέλισσας. Θα χρειαστείτε καθαρό κερί μέλισσας που μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα κηροπωλεία και ελαιόλαδο. Λιώστε το κερί σε ένα μπρίκι και προσθέστε την τριπλάσια ποσότητα ελαιολάδου. Ανακατέψτε, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τραβήξτε το μπρίκι από τη φωτιά και αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με νερό. Μαζέψτε τα στερεοποιημένα κομμάτια και βάλτε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι. Πιέστε το μείγμα καλά με τα δάκτυλά σας, για να στραγγίξει όλο το νερό και η αλοιφή είναι έτοιμη. Η αλοιφή αυτή αδιαβροχοποιεί πλήρως το ξύλο και ταυτόχρονα του δίνει τη χαμένη του λάμψη.
Δέρμα
*Τα δερμάτινα έπιπλα θα μοιάζουν πάντοτε σαν καινούργια, εάν κάθε τόσο τα περνάτε με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ελαφρύ διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού.
*Καθαρίστε τις δερμάτινες επιφάνειες, αλείφοντας τις με ένα πανί νοτισμένο σε γάλα. Αφήστε να στεγνώσει και γυαλίστε με ένα μάλλινο πανί.
Μπρούτζος
*Φτιάξτε μια κρέμα, αναμειγνύοντας ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξίδι. Απλώστε την κρέμα στο θαμπωμένο αντικείμενο, αφήστε την για μία ώρα και μετά καθαρίστε, τρίβοντας με μαλακό πανί.

www.infokids.gr

1 μπλα μπλα on "Κάντε τα να λάμψουν φυσικά!"

Τζένη on 19 Ιανουαρίου 2011 στις 10:50 π.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates