Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Επικίνδυνες οι συχνές ακτινογραφίες για παιδιά και εφήβους


Νέα αμερικανική έρευνα έδειξε τελευταία ότι τα παιδιά και οι έφηβοι, που εκτίθενται συχνά σε ακτινοβολίες μέσα από ακτινογραφίες και κυρίως αξονικές τομογραφίες, εμφανίζουν και μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο αργότερα στη ζωή τους. Σήμερα που οι μελέτες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στα παιδιά είναι ελάχιστες, η παρούσα έρευνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών των επιστημόνων το μέσο παιδί και ο έφηβος στις ΗΠΑ μέχρι την ηλικία των 18 ετών θα κάνει περισσότερες από επτά διαγνωστικές ακτινολογικές εξετάσεις. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές τις εξετάσεις αφορούν απλές ακτινογραφίες (ακτίνες Χ), με την ακτινοβολία να είναι σχετικά μικρή.
Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αυξητική τάση που καταγράφεται στις αξονικές τομογραφίες δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία, αφού οι τελευταίες εκπέμπουν πολύ περισσότερη ακτινοβολία και αυξάνουν περισσότερο τον κίνδυνο για καρκίνο. Η ανησυχία των επιστημόνων δεν αφορά μόνο περιστατικά καρκίνου, αλλά και οποιοδήποτε βιολογικό σύστημα του οργανισμού του παιδιού που μπορεί επίσης να επηρεαστεί.

www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Επικίνδυνες οι συχνές ακτινογραφίες για παιδιά και εφήβους"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates