Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Δωρεάν «τεστ Παπ»


Δωρεάν «τεστ Παπ»Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο πλαίσιο του συστήματος δημόσιας υγείας.
Με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, από τη Δευτέρα 24 έως και τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011, σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες.
«Η πρωτοβουλία αυτή έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί μία από τις πολύπλευρες παρεμβάσεις πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης που υλοποιεί το Υπουργείο. Είμαστε επίσης σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς της Ιατρικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την ανάπτυξη δράσεων πρωτογενούς πρόληψης (ημερίδες, ενημερωτικά δρώμενα κ.α.) κατά τη διάρκεια της 5ης ευρωπαϊκής εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά και ευρύτερα για την ενεργητική συμβολή τους στον προγραμματισμό του Υπουργείου», είπε με αφορμή την παρουσίαση της  συγκεκριμένης δράσης, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, το οποίο είναι μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση, που δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά, εντούτοις συνεχίζει να αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Πηγή: www.protothema.gr

0 μπλα μπλα on "Δωρεάν «τεστ Παπ»"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates