Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Παιδιά & Σκυλιά


Παιδιά & Σκυλιά10 tips για αρμονική συμβίωση παιδιού και σκυλιού.
Η σχέση μεταξύ παιδιών και κατοικίδιων είναι εξαιρετικά ωφέλιμη στην ανάπτυξη του παιδιού, εν τούτοις η συνεχής επιτήρηση των μικρών μας, όταν υπάρχουν γύρω τους σκυλιά είναι αναγκαία.
1. Η πρώτη επαφή του παιδιού με το σκύλο πρέπει να  γίνεται με προγραμματισμό

2. Παρατηρούμε αν το παιδί φοβάται τα σκυλιά και δεν το πιέζουμε αν διακρίνουμε κάποιον δισταγμό.

3. Αν ο σκύλος είναι εκείνος που δεν νιώθει άνετα με τα παιδιά, το σεβόμαστε και ζητάμε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.  

4. Ο σκύλος θα πρέπει να έχει το δικό του χώρο, αφού θέλει και αυτός την ανεξαρτησία του (π.χ. ένα μέρος στον κήπο, ένα κλουβί, ένα ήσυχο δωμάτιο, όπου τα παιδιά δεν θα  μπορούν να τον ενοχλήσουν).

5. Όπως οι άλλοι θα πρέπει να σέβονται το «προσωπικό» χώρο του σκύλου, έτσι και ο σκύλος θα πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν μέρη μόνο για παιδιά όπου δεν υπάρχει θέση για τα ίδια. Φροντίζουμε να υπάρχει μια «ζώνη» αποκλειστικά για παιδιά όπου ο σκυλός είναι ευπρόσδεκτος μόνο με τη συνοδεία ενηλίκου. 

6. Στην περίπτωση που στο σπίτι υπάρχουν πάνω από ένα σκυλιά τότε επιτρέπουμε να μπαίνουν στο δωμάτιο όπου είναι τα παιδιά ένα-ένα και πάντα μαζί με μας.

7. Η επιτήρηση ενός ενήλικα όποτε ο σκύλος είναι κοντά στα παιδιά είναι απαραίτητη. Αν δεν υπάρχει κάποιος ενήλικος στον οποίο να στραφεί ο σκύλος όταν νιώσει πιεσμένος και στρεσαρισμένος, τότε θα στραφεί στις φυσικές του αντιδράσεις, στο στρες. Θα γλείφει τα χείλη, θα γυρίζει το κεφάλι του σε άλλη πλευρά, θα απομακρυνθεί, θα χασμουριέται.  Όλα αυτά είναι σήματα (σήματα ηρεμίας, Τουρίντ Ρουγκάας) που συχνά τα παιδιά δεν τα παρατηρούν ή τα παρερμηνεύουν.  

8. Βοηθάμε τα παιδιά να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν τη γλώσσα των σκύλων και την έννοια των παραπάνων σημάτων. 

9. Όταν το παιδί επισκέπτεται ένα σπίτι με σκύλο, ρωτάμε τους ιδιοκτήτες ποιοι είναι οι κανόνες που ισχύουν εκεί και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί.

10. Πάνω απ΄ όλα εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας.  Αν νιώσουμε ανασφάλεια…το πιθανότερο είναι να είναι έτσι. Δεν περιμένουμε να το εξακριβώσουμε.
Συνεργάστηκε το stardogs.gr


www.babyspace.gr

0 μπλα μπλα on "Παιδιά & Σκυλιά"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates