Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Λιγότερο καταθλιπτικοί οι έφηβοι που κοιμούνται νωρίς το βράδυ!Οι νέοι που κοιμούνται νωρίς το βράδυ έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη και να κάνουν αυτοκτονικές σκέψεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ σε εφήβους από 12 έως 18 ετών και διαπιστώθηκε πως αυτοί που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα είναι 24% πιθανότερο να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σύγκριση με αυτούς που πηγαίνουν για ύπνο πριν από τις 10 το βράδυ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αυτοί που κοιμούνται λιγότερες από πέντε ώρες τη νύχτα έχουν 71% υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κατάθλιψη απ΄ ό,τι αυτοί που κοιμούνται οκτώ ώρες.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sleep, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη και στο πλαίσιό της εξετάστηκαν δεδομένα από 15.500 εφήβους, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στη δεκαετία του 1990.
Εκτός από την κατάθλιψη, αυτοί που πήγαιναν για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν την αυτοκτονία σε σύγκριση μ΄ αυτούς που έπεφταν για ύπνο στις 10 μ.μ. ή νωρίτερα. Οι έφηβοι που ανέφεραν ότι «συνήθως κοιμούνται αρκετά», είχαν 65% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.
«Ο καλός ύπνος συνιστά πρόληψη κατά της κατάθλιψης και θεραπεία της», λέει ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Τζέιμς Γκάνγκουις, ενώ σύμφωνα με τη Σάρα Μπρέναν, διευθύντρια της οργάνωσης για την παιδική υγεία ΥoungΜinds, «αρκετός ύπνος, καλή τροφή και τακτική άσκηση έχουν όλα ουσιαστική σημασία για να παραμείνουμε συναισθηματικά υγιείς».
πηγή:www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "Λιγότερο καταθλιπτικοί οι έφηβοι που κοιμούνται νωρίς το βράδυ!"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates