Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

10 ερωτήσεις για τα δίδυμα


Η συχνότητα εμφάνισης της διδύμου κύησης (εκτός της εξωσωματικής γονιμοποίησης) είναι 1 στις 100 κυήσεις, της τριδύμου 1 στις 1400 κυήσεις.
2. Εκτός από την κληρονομικότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση ποιοί άλλοι λόγοι προκαλούν πολύδυμη κύηση; Είναι τυχαίο γεγονός; Μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός, αλλά μπορεί να επηρεαστεί από την πολυτοκία της γυναίκας, την ηλικία της (35-40 ετών), το αυξημένο βάρος, το μεγάλο ύψος και την μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών.
3. Πότε θα μπορέσει να μου πει ο γυναικολόγος μου ότι έχω δίδυμα;
Η διάγνωση γίνεται με το υπερηχογράφημα του 1ου τριμήνου.
4. Τα στάδια μιας δίδυμης - πολύδυμης κύησης είναι τα ίδια με μιας μονήρους; Αν όχι σε ποια σημεία διαφέρουν οι δύο κυήσεις;Τα στάδια μιας πολύδυμης κύησης είναι τα ίδια με μιας μονήρους, σε μια πολύδυμη κύηση μπορεί να έχουμε πιο έντονα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και έχουμε αυξημένες πιθανότητες στο να οδηγηθούμε σε προώρο τοκετό.
5. Μια δίδυμη ή πολύδυμη κύηση χρειάζεται πιο συχνή παρακολούθηση;
Χρειάζεται μια πιο τακτική εργαστηριακή και κλινική εξέταση (κυρίως με υπερηχογράφημα για έλεγχο του τραχηλικού στομίου κ.α), καθώς και συχνός έλεγχος για αρτηριακή υπέρταση και για αναιμία.
6. Η έγκυος με δίδυμα-τρίδυμα επιτρέπεται να πάρει περισσότερα κιλά από ότι αν κυοφορούσε ένα έμβρυο;Όσον αφορά στο βάρος της εγκύου, ισχύει ότι και στην περίπτωση του ενός εμβρύου.
7. Η έγκυος με δίδυμα ή τρίδυμα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στην διατροφή και τις καθημερινές της συνήθειες;
Η έγκυος θα πρέπει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε σίδηρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία, διότι έχει μεγαλύτερες ανάγκες από το αν κυοφορούσε ένα έμβρυο. Όσο για τις καθημερινές συνήθειες θα πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα, καθώς και να αποφεύγει τις σεξουαλικές επαφές και την έντονη άσκηση διότι αυξάνουν την πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται τα μακρινά ταξίδια ή τουλάχιστον να γίνονται με στάσεις και ξεκούραση. Τέλος θα πρέπει να αποφεύγεται η ακινησία, ειδικά αν πρόκειται για ταξίδια με μεγάλη διάρκεια.
8. Η έγκυος με δίδυμα-τρίδυμα πρέπει να παίρνει διπλά συμπληρώματα (ασβέστιο κλπ);Πολλές φορές θα χρειαστεί να πάρει συμπληρώματα ασβεστίου, σιδήρου, φυλλικού  οξέως κ.α. Ο γυναικολόγος είναι εκείνος που θα αποφασίσει την ακριβή δοσολογία των συμπληρωμάτων της εγκύου.
9. Πώς διαμορφώνεται η θέση των διδύμων (τριδύμων κλπ) στη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ισχύει ότι και στην περίπτωση του ενός παιδιού;Ισχύει ότι και στην περίπτωση του ενός παιδιού κατά τη διάρκεια της κυήσεως  μόνο που εδώ η θέση των εμβρύων θα επηρεαστεί και από τον αριθμό και το μέγεθός τους. Συνήθως οι προβολές είναι ανώμαλες.
10. Η ανάπτυξη των διδύμων-τριδύμων ακολουθεί το ίδιο διάγραμμα με την περίπτωση του ενός εμβρύου;
Η βασική διαφορά είναι ότι αναμένουμε μικρότερη ανάπτυξη των εμβρύων σε σχέση με το ένα έμβρυο. 
Σ
υνεργάστηκε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας
sema-icm@otenet.gr

0 μπλα μπλα on "10 ερωτήσεις για τα δίδυμα"

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates