Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Αποστειρωμένα σπίτια, άρρωστα παιδιά



Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου έχουν όσα παιδιά μεγαλώνουν σε πεντακάθαρα σπίτια.
 Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων από το Ιατρικό Κέντρο «Hadassah» σε 400 χιλιάδες εφήβους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Γαστρεντερολογίας, τα «αποστειρωμένα» σπίτια προκαλούν την υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματίζεται ο εντερικός ιστός.
 Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου είναι μια ομάδα παθήσεων που χαρακτηρίζονται από χρόνια φλεγμονή των εντέρων. Εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως έντονο πόνο στην κοιλιά και διάρροια.  
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως, όταν τα παιδιά δεν εκτίθενται αρκετά σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια στα πρώτα στάδια της ζωής τους, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν αναπτύσσεται σωστά και ως εκ τούτου δεν αντιδρά φυσιολογικά στις μελλοντικές επιθέσεις των διαφόρων μικροοργανισμών. 
Για τον λόγο αυτό, τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργίες, σε σύγκριση με εκείνα που μένουν στο σπίτι.  

0 μπλα μπλα on "Αποστειρωμένα σπίτια, άρρωστα παιδιά"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates