Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Πώς να στολίσετε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Μια εκκεντρική μόδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είτε κρεμασμένα από την οροφή, είτε στηριζόμενα σε βάση, είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα. Αν λοιπόν αποφασίσετε να στολίσετε ένα τέτοιο δέντρο στο χώρο σας, σίγουρα μερικές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Ιστορία 

Αν και το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνει exterme και μοντέρνο, η ιστορία του είναι πιο παλιά απ' ότι νομίζετε. Τον 7ο αιώνα ο Άγιος Βονιφάτιος της δυτικής εκκλησίας , όντας μοναχός ταξίδεψε από την Αγγλία στην παγωμένη Γερμανία ώστε να διδάξει στους παγανιστές κατοίκους της περιοχής το λόγου του Θεού. Θέλοντας να αποδώσει συμβολικά την Αγία Τριάδα, όρισε το έλατο σαν "δέντρο του Θεού", που είχε τριγωνικό (τριαδικό σχήμα). Οι παγανιστές υιοθέτησαν αυτές τις απόψεις και μέχρι τον 12ο αιώνα στόλιζαν τα σπίτια τους με έλατα που τα κρεμούσαν ανάποδα σαν σύμβολο χριστιανισμού. Αργότερα και μέχρι σήμερα παρόλο που ο στολισμός του έλατου παρέμεινε σαν έθιμο, κυριάρχησε η τάση που το ήθελε να στέκεται όρθιο με την κορφή του προς τον ουρανό δηλαδή προς τον Θεό.

Πλεονεκτήματα

Ανάποδα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν μπορείτε να βρείτε στην αγορά (τουλάχιστο όχι ακόμα), ενώ τεχνητό ανάποδο δέντρο υπάρχει σε δύο τύπους, κρεμαστό και με βάση. Τα πλεονεκτήματα του ανάποδου χριστουγεννιάτικου δέντρου πέρα από την πρωτοτυπία, είναι η εξοικονόμηση χώρου, για να τοποθετήσετε περισσότερα πράγματα κάτω από το δέντρο αν πρόκειται για δέντρο με βάση και ή ασφάλεια αν πρόκειται για κρεμαστό, αφού δεν θα είναι εύκολα προσεγγίσιμο από μικρά παιδιά και ζώα που μπορεί να κυκλοφορούν στο σπίτι σας, ειδικά αν διαθέτετε ψιλοτάβανο χώρο.

Στολισμός

Μπορείτε να στολίσετε το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να διακοσμήσετε το δέντρο σε ένα απλό, αλλά κομψό στυλ. Τα περισσότερα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα διαθέτουν ενσωματωμένα λαμπάκια. Αν έχετε τέτοιο δέντρο οπωσδήποτε θα γλυτώσετε από μια δύσκολη διαδικασία. Αν όχι, τότε πρέπει να στερεώσετε καλά τα καλώδια ώστε τα λαμπάκια σας να μην πέφτουν ή να μην γέρνουν. Αγορά καρούλια με περίτεχνες χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Σχηματίστε τόξα με τις κορδέλες που θα τα απλώσετε περιμετρικά στο δέντρο σας. Αυτό είναι απλό, καλαίσθητο, και κομψό στολίδι. 

Μην αφήνετε τη βαρύτητα να σας ξεγελάσει. Ακόμη και αν το δέντρο είναι ανάποδα, τα στολίδια σας θα πρέπει να είναι κρεμασμένα με την σωστή πλευρά προς τα πάνω. Μπορείτε να στολίσετε το ανάποδο δέντρο σας όπως κάνατε συνήθως με τα κανονικά δέντρα. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ξεκινήσετε το στολισμό από την κορυφή του δέντρου (που τώρα θα κοιτάζει προς τα κάτω) και να συνεχίσετε προς τα πάνω.  έτσι ώστε να φαίνεται σαν να στολίσατε ένα κανονικό δέντρο ανάποδα!

Αυτό το είδος του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι ιδιαίτερα καλό για ένα πρόσωπο το οποίο έχει μια μεγάλη συλλογή από στολίδια. Τα στολίδια που είναι κρεμασμένα σε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο ξεχωρίζουν και δεν χάνονται ανάμεσα στα κλαδιά. Τα πιο λεπτομερή στολίδια θα δείχνουν ακόμα πιο όμορφα σε αυτό το είδος χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αν επιλέξετε ένα κρεμαστό δέντρο στολίστε το σαν να είναι πολυέλαιος. Χρησιμοποιήστε κρυστάλλινα στολίδια, και μπάλες από γυαλί. Σκορπίστε λίγη χρυσόσκονη ανάμεσα στα κλαδιά για να προσθέσετε λίγη μαγεία. 

Στολίστε το δέντρο σας με μεταξωτά λουλούδια ποϊνσέττιας (αλεξανδρινά). Τα περισσότερα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών διαθέτουν ωραιότατες τεχνητές ποϊνσέττιες σε κλαδιά ή σε μπουκέτα Αφαιρέστε τα λουλούδια της ποϊνσέττιας από τα μπουκέτα και τοποθετήστε τα πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Τοποθετήστε χρυσές και ασημένιες μπάλες γύρω γύρω από τα λουλούδια της  ποϊνσέττιας. Οι τεχνητές ποϊνσέττιες διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων. Σας προτείνουμε να συνδυάσετε κόκκινες ποϊνσέττιες με χρυσές μπάλες και μπλε ποϊνσέττιες με ασημένιες μπάλες. Έτσι θα δώσετε μια κομψή και χαριτωμένη όψη στο ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 

Αφήστε το δέντρο να γίνει το επίκεντρο του δωματίου. Αν προσπαθήσετε να κάνετε εκκεντρική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε όλο τον υπόλοιπο χώρο το αποτέλεσμα θα δείχνει υπερβολικό και δεν θα αρέσει. Δοκιμάστε οτιδήποτε απλό και κομψό, πετυχαίνοντας έτσι το εκπληκτικό σας δέντρο να αποσπά όλη την προσοχή.

0 μπλα μπλα on "Πώς να στολίσετε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates