Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

«Ένα σπίτι παραμύθια»: Πέντε μουσικά παιδικά παραμύθια του Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου (από 14/11)



Όταν ο Σταμάτης πρωτοσυνάντησε την Λίνα στην Πάντειο, τότε που κι αυτοί οι δύο ήταν ακόμα «παιδιά», από τα πρώτα πράγματα που επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μαζί, ήταν παραμύθια για παιδιά.
Καταπιάστηκαν ο Σταμάτης να μελοποιεί και η Λίνα να γράφει σε έμμετρο λόγο αγαπημένα παραμύθια.
Πέντε από τα σαράνταεπτά τραγουδιστά παραμύθια που είχαν φτιάξει μαζί για μία μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και τους ήρωες να τα λένε τραγουδιστά, έρχονται στο φως ξανά και στη διάθεση όλων των παιδιών και παρουσιάζονται από τις 14 Νοεμβρίου στην Αθηναΐδα.
«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Hans Christian Andersen ,
«Η έξυπνη Γκρέτα» των αδερφών Γκριμμ ,
«Ο Τζακ κι η Φασολιά» του Joseph Jacobs,
«Η συναυλία των ζώων» των αδερφών Γκριμμ,
και «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve ,
αποτελούν τον πρώτο κύκλο των πέντε παραμυθιών, με τον τίτλο «Ένα σπίτι παραμύθια».
Πέντε υπέροχα παραμύθια παρουσιάζονται στο παιδικό κοινό με την επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου σε μορφή τραγουδιού – παιγνιδιού, από τέσσερεις νέους ηθοποιούς – τραγουδιστές της ομάδας Σπείρα Σπείρα, με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων, ακορντεόν και κρουστών, χάρτινες κούκλες και πολλή πολλή φαντασία! Με την ελπίδα πως τα παιδιά θα μεγαλώσουν ωραία και οι γονείς θα γίνουν πάλι «παιδιά».
Οι συντελεστές
Ο Βασίλης Βασιλάκης, παλαίμαχος ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες επί σκηνής. Ρούχα φτιαγμένα από χαρτί και άλλα υλικά, δημιουργίες του ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, ντύνουν τους ηθοποιούς και ταξιδεύουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του βιβλίου. Μέσα από τις υπέροχες μουσικές του Σταμάτη Κραουνάκη και τους μαγικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, τα παιδιά ταξιδεύουν στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών, κατανοώντας ευκολότερα το μύθο και τα νοήματά του.
Η δράση των παραμυθιών εξελίσσεται αυτόνομη και το ενωτικό μεταξύ τους σημείο είναι ένας αφηγηματικός καμβάς, ο οποίος συνδέει τη ροή, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά διαδραστικά συμμετέχουν στην εξέλιξη και στην πλοκή των παραμυθιών. Βάση και οδηγός του θεάματος είναι όλα να είναι εμφανή, τίποτα να μη γίνεται κρυφά από το παιδί.
Παίζουν & Τραγουδούν
Βασίλης Βασιλάκης
Αθηνά Αφαλίδου
Χρήστος Γεροντίδης
Τερέζα Κρητικού
Αννα Ψαρρά
Που: ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΘΗΝΑΪΣ», Καστοριάς 34-36 Βοτανικός
Τηλέφωνο 210-3480080
Πότε: Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
Τιμές εισιτηρίων: Μεγάλοι 15 ευρώ, Μικροί 12 ευρώ, Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία 10 ευρώ, Ομαδικές κρατήσεις άνω των 30 ατόμων στην τιμή των 12 ευρώ
πηγή:www.infokids.gr

0 μπλα μπλα on "«Ένα σπίτι παραμύθια»: Πέντε μουσικά παιδικά παραμύθια του Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου (από 14/11)"

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates