Θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι
500 γρ. αλάτι 1 φλιτζάνι νερό τέμπερες σε χρώματα κόκκινο ,χρυσό ή ότι θέλετε κόλα φόρμες μπισκότων μαχαίρι πλάστης
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει εύπλαστο και να μην έχει καθόλου υγρασία.
Όταν η ζύμη δεν είναι πού μαλακή δουλεύεται πιο εύκολα. 2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, το ένα πιο μεγάλο τα άλλα πιο μικρά. Το ένα μικρό κομμάτι το ζυμώνουμε με τη χρυσή τέμπερα και το άλλο με την κόκκινη. Με την άσπρη ζύμη πλάθουμε δυο κορδόνια, τα πλέκουμε μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν μια "κοτσίδα", ενώνουμε τις δύο άκρες της και την ισιώνουμε με τον πλάστη. 3.Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και με τις φόρμες για τα μπισκότα την κόβουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστεράκια, καρδούλες, ενώ με τη χρυσή ζύμη και τη βοήθεια μαχαιριού κάνουμε φυλλαράκια. Με την κόκκινη ζύμη πλάθουμε μπαλλάκια σε διάφορα μεγέθη, κορδονάκια κλπ. Στολίζουμε με αυτά την "κοτσίδα" υγραίνοντας τα σημεία όπου κολλάμε τα στολίδια. Ψήνουμε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες.
βάλουμε κεριά, ή να δέσουμε κορδελίτσες.
| ||||
Στολίδια για το δέντρο
Η παραπάνω είναι μία πρόταση για ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι.
Εσείς μπορείτε να φτιάξετε με το ζυμάρι στολίδια και για το δέντρο ή για τα κουτιά των δώρων, όπως αστέρια, ανθρωπάκια, χιονάνθρωπους, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε προτού τα ψήσετε, κομματάκια γαρύφαλλο για μάτια και στόμα, ή ότι άλλο σκεφτείτε.
Το μόνο που πρέπει να θυμηθείτε είναι προτού τα βάλετε στο φούρνο, να τους κάνετε μια τρύπα στην κορυφή με το μαχαίρι, ώστε μετά να μπορείτε να περάσετε μια κορδέλα και να στολίσετε το δέντρο σας.
| ||||
Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ζυμάρι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 μπλα μπλα on "Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ζυμάρι"
Καλημέρα και εγώ καλώς σε βρήκα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Αν λίγο ακόμα ψάξεις εδώ θα δεις και χειροποίητες μπομπονιέρες μαρτυρικά και ποτάκια που έχουμε φτιάξει η αδερφή μου και εγώ.Φιλάκια πολλάαααααααααα
Σε ευχαριστω! παρα μα παρα πολυ!!!
Καλη εβδομαδα! και καλο βραδυ!!!
Δημοσίευση σχολίου