Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ζυμάρι



Θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι
500 γρ. αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
τέμπερες σε χρώματα κόκκινο ,χρυσό ή ότι θέλετε
κόλα
φόρμες μπισκότων
μαχαίρι
πλάστης
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει εύπλαστο και να μην έχει καθόλου υγρασία.
Όταν η ζύμη δεν είναι πού μαλακή δουλεύεται πιο εύκολα.

2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, το ένα πιο μεγάλο τα άλλα πιο μικρά. Το ένα μικρό κομμάτι το ζυμώνουμε με τη χρυσή τέμπερα και το άλλο με την κόκκινη. Με την άσπρη ζύμη πλάθουμε δυο κορδόνια, τα πλέκουμε μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν μια "κοτσίδα", ενώνουμε τις δύο άκρες της και την ισιώνουμε με τον πλάστη.

3.Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και με τις φόρμες για τα μπισκότα την κόβουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστεράκια, καρδούλες, ενώ με τη χρυσή ζύμη και τη βοήθεια μαχαιριού κάνουμε φυλλαράκια. Με την κόκκινη ζύμη πλάθουμε μπαλλάκια σε διάφορα μεγέθη, κορδονάκια κλπ. Στολίζουμε με αυτά την "κοτσίδα" υγραίνοντας τα σημεία όπου κολλάμε τα στολίδια. Ψήνουμε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες.


4. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και αφού έχει στεγνώσει, βάφουμε τα διάφορα σημεία με χρώματα και αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε και μικρές πέρλες. Αν έχουμε αφήσει βαθουλώματα μπορούμε να βάλουμε κεριά, ή να δέσουμε κορδελίτσες.

Στολίδια για το δέντρο
Η παραπάνω είναι μία πρόταση για ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Εσείς μπορείτε να φτιάξετε με το ζυμάρι στολίδια και για το δέντρο ή για τα κουτιά των δώρων, όπως αστέρια, ανθρωπάκια, χιονάνθρωπους, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε προτού τα ψήσετε, κομματάκια γαρύφαλλο για μάτια και στόμα, ή ότι άλλο σκεφτείτε.
Το μόνο που πρέπει να θυμηθείτε είναι προτού τα βάλετε στο φούρνο, να τους κάνετε μια τρύπα στην κορυφή με το μαχαίρι, ώστε μετά να μπορείτε να περάσετε μια κορδέλα και να στολίσετε το δέντρο σας.
βάλουμε κεριά, ή να δέσουμε κορδελίτσες.

Στολίδια για το δέντρο
Η παραπάνω είναι μία πρόταση για ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Εσείς μπορείτε να φτιάξετε με το ζυμάρι στολίδια και για το δέντρο ή για τα κουτιά των δώρων, όπως αστέρια, ανθρωπάκια, χιονάνθρωπους, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε προτού τα ψήσετε, κομματάκια γαρύφαλλο για μάτια και στόμα, ή ότι άλλο σκεφτείτε.
Το μόνο που πρέπει να θυμηθείτε είναι προτού τα βάλετε στο φούρνο, να τους κάνετε μια τρύπα στην κορυφή με το μαχαίρι, ώστε μετά να μπορείτε να περάσετε μια κορδέλα και να στολίσετε το δέντρο σας.

3 μπλα μπλα on "Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από ζυμάρι"

ΑΧΤΙΔΑ on 29 Νοεμβρίου 2010 στις 8:53 π.μ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΜΙΚΡΟΥΛΙ on 29 Νοεμβρίου 2010 στις 10:36 π.μ. είπε...

Καλημέρα και εγώ καλώς σε βρήκα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Αν λίγο ακόμα ψάξεις εδώ θα δεις και χειροποίητες μπομπονιέρες μαρτυρικά και ποτάκια που έχουμε φτιάξει η αδερφή μου και εγώ.Φιλάκια πολλάαααααααααα

lourdi lourdaki on 29 Νοεμβρίου 2010 στις 7:00 μ.μ. είπε...

Σε ευχαριστω! παρα μα παρα πολυ!!!
Καλη εβδομαδα! και καλο βραδυ!!!

Related Posts with Thumbnails
BannerFans.com

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates