Από το Blogger.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6942250350

Πότε θα αρχίσει να τρώει με το κουταλάκι;Στα πρώτα δύο χρόνια ζωής του παιδιού, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, διακρίνουμε τις ακόλουθες χρονικές περιόδους:
Περίοδος διατροφής με γάλα (0-6 μηνών)
Μεταβατική περίοδος (6-12 μηνών)
Περίοδος προσαρμογής (12-24 μηνών)
Στους 6 πρώτους μήνες της ζωής το γάλα αποτελεί την αποκλειστική τροφή του βρέφους διότι: διαθέτει τη νευρομυϊκή ικανότητα να θηλάζει και να λαμβάνει μόνο υγρά, ενώ το πεπτικό του σύστημα έχει τη λειτουργική επάρκεια να πέπτει μόνο πρωτεΐνες, λίπη και τη λακτόζη που περιέχονται στο γάλα και έχει ανώριμη νεφρική λειτουργία.
Η Μεταβατική περίοδος ταυτίζεται με την περίοδο εισαγωγής στη διατροφή του βρέφους των στερεών τροφών. Οι διεθνείς οργανισμοί υγείας συνιστούν αυτή να ξεκινά τον 6ο μήνα της ζωής και οπωσδήποτε όχι νωρίτερα από τον 4ο μήνα.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάργηση του αντανακλαστικού προβολής της γλώσσας κατά τη σίτιση. Αυτό καταργείται τον 4ο-6ο μήνα και ταυτόχρονα εγκαθίσταται η ικανότητα του βρέφους να εκτελεί μασητικές κινήσεις και να καταπίνει πιο στέρεες τροφές. Παράλληλα το μωρό θα πρέπει να μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του, να κάθεται υποβασταζόμενο και να αναγνωρίζει το κουτάλι.
Από τον 5ο μήνα δείχνει την πείνα και την επιθυμία του για λήψη τροφής ή τον κορεσμό και την απαρέσκειά του, ανοίγοντας το στόμα ή απομακρύνοντας το κεφάλι του, αντίστοιχα.
Τον 8ο μήνα χρησιμοποιεί τα δάκτυλά του, θέλει να τρώει μόνο του με το κουτάλι και πλέον μπορεί να πίνει νερό από το κύπελλο.
Τον 10ο μήνα αποκτά τη λειτουργία μάσησης και κατάποσης όπως και οι ενήλικες.
Τον 12ο μήνα μαθαίνει να τρώει μόνο του.

πηγή:www.infokids.gr

1 μπλα μπλα on "Πότε θα αρχίσει να τρώει με το κουταλάκι;"

eleni on 28 Νοεμβρίου 2010 - 9:41 μ.μ. είπε...

Το στεφανάκι είναι πολύ όμορφο!
Δεν το είχα σκεφτεί,έφτιαξα μόνο στολιδάκια για το δέντρο.
Φιλιά!

Related Posts with Thumbnails

Ερωτηματολόγιο για μαμάδες

Μικρά ρητά για να είμαστε καλά..........

  • Ευγνωμοσύνη είναι η κρυφή ελπίδα για περισσότερες χαρές.
  • Ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις. Είναι κάτι που θυμάσαι!!!
  • Σπουδαία μαμά δε σημαίνει τέλεια μαμά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Βραβείο καλύτερου blog

My Blog List

 

ΜΑΜΑΔΕΣ&ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal


This template is brought to you by : allblogtools.com | Blogger Templates